Meghalt egy 14 éves gyerek. (Ha több meghatott lájkot akarunk, akkor így írjuk: gyermek.) Franciaországban. Hogy miért? Miféle gonoszság és elvetemültség történt? „Életét vesztette egy 14 éves fiú Mont­pellier-ben, amikor zavargások törtek ki a katari labdarúgó-világbajnokságon játszott Franciaország–Marokkó elődöntő után – írja a Sky News. A lap idézi az Herault megyei önkormányzat közleményét, amely szerint a fiút egy szabálytalanul közlekedő autó gázolta el a dél-franciaországi városban, kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

Hirdetés

„A járművet megtalálták a helyszín közelében, a rendőrség nyomoz a tragédia ügyében.”

Nos, egy dologgal nincs tele az internet. Azzal, hogy az autó vezetője az életét féltette – és mentette meg minden bizonnyal. A 2-0-s francia győzelem után zavargások törtek ki, és a 14 éves áldozat egy marokkói volt, egy olyan „szurkolói csoport” tagja, amely autókat gyújtogatott, kirakatokat tört be, és az egyik jármű ablakába kitűzött francia zászlót megpillantván rátámadt a járműre. A tulajdonos pánikba esett és áthajtott a támadókon.

Jó ez a multikulti. Kell ez nekünk, mint egy falat kenyér. Van, aki azt mondja, hogy pár száz gyújtogató egy hetvenmilliós országban nem számít, de itt nem a pár száz a fő, hanem a milliós tömeg, ami érzelmileg mögöttük áll. Mert a kebabos valószínűleg ugyanezt érzi, csak még nem éri meg neki színt vallani.

Hihetünk az örök békében és abban, hogy minaret meg katolikus templom egymás mellett állhat, miközben a különböző nemzetiségűek és vallásúak kéz a kézben énekelnek a tolerancia óceánjának partján, csak sajnos tény, hogy Franciaországban a 0–4 éves kisgyermekek 40 százaléka bevándorlóhátterű.

Olvastam olyan nézetet, miszerint ezek „nem igazi muszlimok”, mert a Koránban nem ez van. Nos, ilyen alapon a kommunizmus sem volt igazi, mert ami itt meg a Szovjetunióban volt, az csak szocializmus, a vezetők elárulták Marx tanait, úgyhogy semmi veszély nem lehet abban, ha kommunisták kerülnek hatalomra, és építik a Lenin-szobrokat.

Korábban írtuk