Nem akármilyen szenzációval rukkolt elő a Jobbik:

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom a Nemzetközi Pszichiátriai Társasághoz fordul azzal a kéréssel, hogy vizsgálják meg Gyurcsány Ferenc elmeállapotát. Egyre több szakmabeli véleménye szerint az illető személy viselkedése annyira elüt a normálistól, hogy szükséges és sürgős feladat a mentális analízis” – írták.

Hirdetés

A Jobbik fontosnak tartja ezúton leszögezni, hogy a probléma felvetését és megoldását – kényes jellege ellenére – nem politikai tréfának tartja, hanem halálosan komoly nemzeti érdeknek. Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy vesse alá magát a szükséges vizsgálatoknak. […] Szinte minden munkahely betöltését orvosi vizsgálathoz kötik. Tekintve, hogy az Országgyűlésben, a minisztériumok felső vezetésében és a kormányban dolgozók kiemelt felelősséggel járó feladatot végeznek, a Jobbik a jövőben fontosnak tartja minden érintett hasonló jellegű ellenőrzését.”

Igazuk volt, amikor kiadták a fenti közleményt – tizenöt évvel ezelőtt, 2006. szeptember 28-án. Mi az, hogy! Nagyon is!

Akárcsak a Kepli Lajos akkori jobbikos parlamenti képviselő 2011-ben bejelentett kezdeményezésének, amely szerint Gyurcsányt őrizetbe kell venni és előzetes letartóztatásba kell helyezni, mivel szabadlábon befolyásolhatja egy ellene folyó nyomozás sikerét.

Még 2017. február 3-án is azt hangoztatta Jakab Péter akkori pártszóvivő, hogy a 2006-os vérengzés kapcsán bíróság elé állított rendőri vezetők nevetséges pénzbüntetése a magyar demokrácia szembeköpése. Mint fogalmazott, a Fővárosi Ítélőtábla „megmázsálta a 2006-os eseményeket, […] és arra a véleményre jutott: szemeket kilőni, embereket megnyomorítani, életeket tönkretenni, azzal különösebb probléma nincs. […] Ma Magyarországon nem az a bűnös, aki péppé ver embereket, nem az a bűnös, aki erre utasítást ad, nem az a bűnös, aki lehazudja miniszterelnökként a csillagot az égről, hanem az a bűnös, aki ezt szóvá teszi” – háborgott Jakab.

Igaz, sunyin hozzátette, hogy szerinte a bíróság „a Fidesz törvényei” alapján ítélkezett. Ez persze logikusan következett abból a kezdettől hazug tételből, hogy Gyurcsány és Orbán Viktor egykutya. Ami nem akadályozta meg az egykori nemzeti radikális pártot, hogy már 2012-ben tovább mélyítse ezt a hazugságot. Vona Gábor kilenc évvel ezelőtt egy tüntetésen azt kiáltotta a mikrofonba, hogy „Orbán Gyurcsánynál is lejjebb süllyesztette az országot”, mert „Gyurcsány legalább könnyen kapott hitelt, míg Orbánnak ezért is könyörögnie kell”. Hitelt? Mit szedett Vona? Mindez ugyanis szemenszedett hazugság, de a fentiek jól mutatják, honnan hová jutott, mennyit ér az a társaság, amelyiknek alakuló gyűlésén Pongrátz Gergely, a Corvin köz 1956-os parancsnoka adta át a lyukas zászlót.

Mára kiderült, hogy a Jobbiknak nincsenek erkölcsi aggályai. Pongrátz Gergely portréja egykor a pártelnöki iroda falán függött. Ma már nincs ott. Tavaly februárban Jakab pártelnök még azon véleményének adott hangot a balliberális 24.hu propagandaportálon, hogy „az egyik cukrászmester, Gyurcsány Ferenc azt mondta, legyen egy nagy, összellenzéki torta, amiben a DK a mazsola. […] Az a megoldás, hogy a Jakab pékmester süt egy másik tortát, amiben nincs mazsola.”. Mellékszál, hogy a pékek nem sütnek tortát, az a cukrászok hivatása; ez csupán azt bizonyítja, hogy az Országházban rendre a „melósokról” ordítozó fiók-Szamuelynek fogalma sincs a munka világáról, a szakmák mibenlétéről. Fontosabb, hogy idén márciusban a hvg360°-nak adott interjúban a jobbikos Lenin-fiú már úgy magyarázkodott, hogy „Gyurcsány Ferencnek is meg kell adni a változás lehetőségét. Azzal, hogy le tudott ülni […] egy tárgyalóasztalhoz, bizonyítja azt, hogy kész a kompromisszumra.”.

Pontosabban: mivel Gyurcsánynak sincsenek sem elvei, sem erkölcsi aggályai, bármilyen hasonszőrű kalandort kész szolgálatába fogadni és felhasználni beteges hatalomvágya kielégítésére. Ennek tudható be, hogy a magyarellenes politikai táborba átálló volt nemzeti radikális párt számára a Corvin köz helyett a bolsevista terror jelképe, az Apró-villa lett az igazodási pont. Ez pedig logikusan magyarázza, hogy az ellenzéki előválasztásnak hazudott, valójában a Gyurcsány-féle hazafiatlan népfront karrieristáinak helyezkedéséről szóló színjáték keretében a moslékkoalíció jakabinus frakciója például Újpesten a látszatra sem ügyelve, jelöltet sem indít, hanem szemrebbenés nélkül beáll Gyurcsány egyik alvezére, a köztelevízión a földön fetrengő Varju László mögé. Vagyis verseny helyett háttéralkukat köt, és segédcsapatként szolgál.

Azonban végzetes tévedésben vannak a jobbikosok. A mazsola időközben felfalta a pékmestert.

Korábban írtuk