Ha az ember a fővárosban közlekedve épp beszorul egy dugóba a Blahán, ácsorog, pontosabban ücsörög az autójában, és átkozódik, vagy nyomja a dudát, amiért ott előtte húsz autóval az a barom tülköl folyamatosan, mintha attól mozdulna a sor. Vagy ha épp a 4-es, 6-oson araszol az ajtó felé, mert vele szemben az utazó állampolgár a nagy egyenlőségben eljutott a teljes részegségig, és a langyos sört egyik kezéből átteszi a másikba, hogy elővegye zsebéből és megmutassa nekünk azt a gyűrűt, amit az egyetlen rajongva szeretett lánynak készül nemsokára átadni, akit imád, és már várja őt Nagykanizsán, hát lehet, hogy kínos helyzetünkben az okostelefonunkba temetkezünk.

Hirdetés

S ha az okostelefonunkba temetkezünk, elképzelhető, hogy pont a főpolgármester szózatát tolja arcunkba a közösségi média. Karácsony Gergely kissé sértetten néz ránk a fotón – talán azért, mert a sztájlisztja ráerőszakolta azt az öltönyt meg nyakkendőt, amiben nem érzi jól magát, hisz ő a pólóhoz meg a biciklis sisakhoz van szokva, a szíve ott található –, mellette pedig ez a szöveg olvasható:

„Fővárosi intézkedések a közlekedésért: ingyenes közösségi közlekedés a 14 év alattiaknak. Felújítások gyorsítása a Blahán. Alternatív útvonalak nyitása a Belvárosban. Módosítások a Nagykörúton az autóforgalom érdekében. Lámpaprogram az autós közlekedés javítására.” Szóval egy újabb ígérgetésadag.

Természetesen az ember ezt óvatosan olvasgatja, mert közben lopva körülnéz, nincs-e valami egyenlő és haladó szellemű független polgár arrafelé, aki kitépje a kezéből, mert a közbiztonság olyan szintre süllyedt, hogy egyes helyeket nem tanácsos érinteni a fővárosban. Persze ezért is Tarlós lehet a hibás…

Mindenesetre lenne egy kérdésem. Főpolgármester úr! Remélem, az alternatív útvonalakon alternatív zenét sugároznak a hangosbeszélők, performanszok tekinthetők meg a méhlegelős buszmegállókban, és vega ételeket osztogatnak a nyilvános gendervécékben. Ez a minimum, amit elvár a fővárostól a független polgár.

Korábban írtuk