Hirdetés

A haladás ügye feledtet ilyen csekélységeket, mint tényszerűség, erkölcsi alapok. A haladás ügye – értsd: a normális, élhető világ lerombolása – semmit nem vesz figyelembe, ami hátráltatja a kitűzött célt. A tudomány, a jó ízlés, de még a puszta tények is érdektelenek, ha az ügyet kell szolgálni. A biológia szerint kizárólag férfi és nő létezik? Sebaj, kiáltsuk ki reakciósnak – mai terminus szerint szélsőségesnek –, aki ezt vallja, és találjunk ki ezernyi nemi identitást, fütyülve rá, hogy nem felelnek meg a valóságnak.

Jámbor András, a Mérce cikkírója is vérbeli haladó. Érdeklik is őt a tények! Lényeg a haladás ügye.

A kiinduló alap az a Facebook-üzenet volt, amit egy Sz. Bence nevezetű 22 éves hülyegyerek irkált a Pesti Srácok újságírójának.

„Te büdös kurva” – kezdte Bence, aki minden bizonnyal támogatja a feminizmust, és elítéli a nők zaklatását, majd így folytatja: „nagyon szar lesz arra ébredni egy reggel, hogy ki vagy kötve az ágyadban és a kis cuki gyerekedet seggből szájba fogom kúrni a szemed láttára.” (Elnézést, ezt nem lehetett másként idézni.)

No de a vörös segély mindig ott van, ha nagy a szükség. Jön Jámbor Andris, szeme villog, és pucolja a fekáliát. „A szabad véleménynyilvánítás bajnoka, a Pesti Srácok azon örömködik cikkében, hogy sikerült elítéltetnie egy 22 éves kommentelőt”, majd „…jogi abszurd. Egy darab komment miatt személy elleni erőszakkal fenyegetve elkövetett zaklatás miatt ítélte el a kommentelőt a Zirci Járásbíróság 6 hónap fogházbüntetésre, 2 évre felfüggesztve.” (Jaj, jaj, jaj!)

Nos, nézzük! A 22 éves kölyök nem kommentet írt, hanem privát üzenetet. Mi ez, ha nem fenyegetés? Ha mindezt valakinek a nemi identitása vagy származása miatt írta volna bárki, Jámbor Andris és a Mérce elsők közt követelné, hogy csukják letöltendőre, mert a gyűlöletbeszéd, meg a szélsőség, meg a nők jogai és a többi.

Jámbor Andrásnak igazán kijárna egy kiváló dolgozó plecsni. Semmi nem érdekli. Se a valóság, se a tények, se az erkölcs. Jó sajtómunkás.