– A korlátozások miatt az idén nem tudunk nagy szilveszteri bulit csapni – sajnálkozott Gyurcsány a villa nappalijában a vendégek előtt –, de ha úgy gondolta az Orbán, hogy ezzel megakadályozza a demokratikus erők összekapcsolódását, hát nagyot tévedett, mint Medgyessy, amikor azt hitte, hogy kitölti a ciklust.

Hirdetés

A tízes létszámot nem léptük át, mert ha valaki tiszteli a törvényeket, a rendet és a rendfenntartókat, azok mi vagyunk. Igaz, Bandikám? Ne a szakálladat igazgasd, ha hozzád beszélek, majd ezt még meg kell szoknotok, mert nekem a minőségi idő a szeretetnyelvem, és ha valaki nem figyel rám, annak irgum-burgum. És hogy mifelénk mi az irgum-burgum, hej, arról Tóni bácsi mesélhetne nektek, ha még élne, de azért a lelke itt van közöttünk, ugye, Piroska mama, még ha nekünk materialistáknak anakronisztikusnak hat is a lélek. Na, erre igyunk egyet! Mert mit is ünneplünk? Naná, a szilvesztert, okos bemondás volt, Ági, mindig az eszedért szerettelek, így kiegészítitek egymást a szívemben Klárikával, akiért a szépsége miatt rajongok. Szóval, túljártunk a fideszesek eszén, meghívtuk Matuska Szilvesztert, az ő névnapját ünnepeljük, azt pedig nem tiltották be, hogy névnapozzunk, igaz-e?

Nahát, megvan a közös lista, ahogy az angol mondja: Eine Liste, ein Wille, ein Führer. Itt van velünk szocialista barátunk, már nem emlékszem, kit is hívtam tőlük, vedd le, kérlek, a maszkodat, hogy lássunk. Hoppá, hiszen nincs is arca a maszk alatt, ezek szerint a tökéletes MSZP-s jött közénk, tapsoljuk meg. Az LMP-t végül Schmuck Erzsébet képviseli, a bejáratnál kő-papír-ollóval ő nyert a társelnökök közül, elvégre nem fogok két embert beengedni egy tököm kis párttól csak azért, mert nem tudják eldönteni, ki a főnök. Látom, mindenki megtalálta a helyét, Jakab Peti is, aki a hazafiságot és Szabó Timi, aki a kedvességet képviseli a társaságban. Valaki az imént a Kétfarkú Kutyát hiányolta. Pillanat. – Füttyent, az emeletről leszalad egy eb. – Most már teljes az összefogás.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés