Bajnai Gordon és György keresztnevű apja a rendszerváltozást követően csődbe ment vállalatok felszámolásával foglalkozott. Ezt a tevékenységet a civil életben temetkezési vállalkozásnak nevezik. Bajnai Gordon megválasztása ezért ma olyan, mintha temetkezési vállalkozót neveznének ki egy súlyos betegekre szakosodott kórház élére.

Több mint horror. A két Bajnai a Demokrata egy évvel ezelőtt már megjelent cikke szerint, amit ebben a számban a dolog súlyára való tekintettel szó szerint újraközlünk, különös sorozatot mondhat magáénak. Eddig nyolc olyan esetet találtunk, ahol a Bajnaiak alapítottak vagy vezettek egy céget, amit rövid időn belül csődbe vittek és felszámoltak. Feltételezik, hogy e csődbe vitt cégek a megalakulás és a megszűnés között nagy összegű hitelt vehettek föl, amely persze odalett. További részletek a lapban.

De nem is ez a fontos, hanem az, hogy ha van ember, akiről teljes bizonyossággal mondható, semmilyen körülmények között, egyetlen percre sem szabad rábízni Magyarországot, az Bajnai Gordon, aki sorozatban bizonyította, hogy a rábízott vagyont tönkreteszi. Bajnai Gordon Magyarországot pontosan úgy tenné tönkre, mint a riportban felsorolt cégeket, beleértve a Hajdú Bétet is. Ez nem tűrhető.

Ez az a pont, ahol lázadni kell. A szocialisták és a szabad demokraták arcátlan cinizmussal egy olyan embert akarnak a kormány élére állítani, akit egy MÉH-telep irányításával sem lenne szabad megbízni. És nem az a baj vele, hogy országszerte közismert, az uniós pénzek pályáztatásánál kivétel nélkül mindig csak csókos cégek jutnak támogatáshoz, minek következtében aki nincs brancson belül, annak tökéletesen fölösleges pályázni, hanem az, hogy amihez eddig hozzáfért, az tönkrement.

Valószínűleg ezek a csődök jogilag nem támadhatók, ám az ember gyomra forog a hányingertől, annyira erkölcstelen ez a sorozat, annyira kilóg a lóláb. És most erről van szó. Korszakhatárhoz érkeztünk.

Ha a tisztességes emberek társadalma tétlenül tűri, hogy egy moral insanity kaparintsa meg hazájukat, akkor a mocsárból nem menekülhetnek ki soha. Akkor a soron következő választáson lesz új őszödi beszéd, lesz törvénytelen mozgósítás, szavazatok pénzért vásárlása, hamis kopogtatócédulák botránya, feljelentés, rágalom és minden egyéb, ami elundorítja és elbizonytalanítja az embereket, s végül ez a bűnszövetkezet, ha veszít is, erős marad, és idővel visszatér.

Ennek véget kell vetni. Lázadni kell. Ha Bajnai Gordon miniszterelnökségét megszavazzák a ballib képviselők, akkor meg kell tagadni az engedelmességet, akkor ki kell menni az utcára és forradalmat kell csinálni. A „lehet, hogy nem erkölcsös, de jogszerű” rémuralmának véget kell vetni, és el kell jönnie egy új világnak, ahol ez kell legyen a törvény: „ami nem erkölcsös, az nem lehet jogszerű”.

Antall József húsz éve megmondta, nem menekülhetünk, ha nem csinálunk forradalmat. Hát csináljunk!

Bencsik András