Veszélyes dolog a földrajz, olvashatja e lapban az olvasó a rémületes hírt, hogy szinte majdnem teljesen mindegy, hogyan szavaznak egy adott földrajzi régióban az emberek, akaratukat könnyed csuklómozdulattal felül lehet írni. Meglepő?

Miért? A 2006-os önkormányzati választásokat elsöprő fölénnyel nyerte meg a jobboldal. Ehhez képest ki rendelkezik kizárólagos joggal az önkormányzatok működéséhez szükséges milliárdok fölött? A balliberálisok.

Emlékszünk Lamperth Mónika akkori belügyminiszter ígéretére, hogy a választói akarattól függetlenül a baloldal saját kezében tartja majd az uniós támogatásokat, és létrehozták a regionális hivatalokat? Igen? Hát most véresebb dolog készülődik. El akarják téríteni a soron következő országgyűlési választásokat. Mint egy repülőgépet.

Amire most az ön kedvenc lapja hívja fel a figyelmét, politikai merénylet. Azt már tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság három évvel ezelőtt alkotmányellenesnek ítélte azt a helyzetet, hogy az egyes szavazókörökben élők száma az elmúlt évtizedek népmozgásai következtében egyenlőtlenné vált, és felszólította az Országgyűlést, hogy rendezze a kérdést. Ez nem történt meg, ezért a parlament a mulasztásos alkotmánysértés állapotában van, ami nem szép, bár következménye nincs.

Vagyis van. Egy Political Capital nevű kft. váratlanul bejelentette, akármi is lesz a végeredmény a budapesti IX. kerületi előrehozott választáson, ők megtámadják azt. Jó esélyük van arra, hogy a neobolsevik elfogultságáról már többször bizonyságot tévő Országos Választási Bizottság igazat ad nekik, és a fentiekre hivatkozva megsemmisíti a végeredményt. Azt persze bíróság előtt meg lehet támadni, a bíróság pedig vélhetően helyreállítja az igazságot, de a botrány hónapokig eltarthat, s közben a társadalom lassan ráébred, hogy ajjaj, a 2010-es országgyűlési választással is baj lesz, jó volna a választókörzeti kérdést mielőbb rendezni. És ez a csapda. Erről nem tudtunk.

A Demokrata hálásan köszöni a Budapesti Műszaki Egyetem és a Veszprémi Egyetem kutatóinak azt a figyelmeztetést, hogy az Alkotmány előírásait figyelembe tartva, gond nélkül alakítgathatók úgy a szavazókörök, hogy baloldali fölényt, és úgy is, hogy jobboldali fölényt eredményezzenek, azonos választási eredmény mellett. Algoritmus kérdése az egész: ha ez az utca ide kerül, akkor a jobboldal győz, ha oda, akkor meg a bal. Megbízható előzetes szociológiai felmérés kell csak hozzá. Választási eredmények? Népakarat? Na haggyá má! – ahogy a művelt proletár mondaná. További részletek a 13. oldalon.

A sorsunk múlhat azon, hogy az illetékes országgyűlési bizottságban, ahol a kikényszerített közhangulat nyomására az egyes parlamenti pártok képviselői a szavazókörök megváltoztatásáról döntenek, a képviselők és a szakértők tisztában vannak-e a manipulációk következményeivel.

Házra, utcára bontva ismerik-e a terepet? Tudják-e, hogy minek mi a következménye? Mert a jelek szerint már van, aki tudja. Kétharmados jobboldali győzelem, avagy a baloldal váratlan diadala? Demokrácia, vagy fazonigazítgatás? Időben szólunk, újabb veszély fenyeget.

Bencsik András