A 444 nevű uszító és szélsőséges balliberális oldaltól kezdve a különféle közösségi oldalakig rendre megjelenik az a fogalom, hogy „előítéletesség”. Természetesen a kormány által tervezett határzárral és a begyűjtőtáborokkal kapcsolatban. (Mellesleg el nem tudom képzelni, a liberálisok szerint mit kéne csinálni a papír nélkül érkező határsértőkkel. Ott mászkáljanak szabadon a városban, és ott aludjanak, székeljenek, ahol eszükbe jut?)

Néha elgondolkodok, hogy az „előítéletesség” ellen harcosan küzdők vagy ostobák, vagy direkt nem értik. Előítélet nincs, csak tapasztalat. Kultúrákat aszerint ítél meg egy közösség, hogy milyen róla a több évszázados tapasztalata. Ha az XYZ márkájú DVD-t nem olvassa a gép, akkor többet nem veszek belőle. És azontúl ugyanúgy fogok eljárni annak a márkának a többi termékével is. Előítélet? Józan paraszti ész. Aki nem eszerint él, az hülye. Az idegen népcsoporttal nem az a legfőbb baj, hogy „más a bőre”, hanem más a kultúrája, életformája, viselkedése. Az illegális betolakodók nem alkalmazkodni jöttek, hanem kapni, és nem beilleszkedni, hanem elhozni ide a saját világukat, lerombolni a miénket. De ami még inkább elgondolkoztató. A sok szivárványos profilképes belvárosi alternatív tényleg nem fogja fel, hogy ha beözönlik a fekete meg az iszlám, akkor nekik végük? Azt a fajta bamba toleranciát, amit a fehér keresztény Európa velük gyakorolt, a pakisztáni egy másodpercig nem fogja, és a töredékéért nyilvánosan botozzák a város főterén.

S a végére egy kis matematika. A tegnapi adatok szerint ma Magyarországon 107 ezer betolakodót tartanak nyilván. Irdatlan szám. Ennek 99 százaléka húsz és harminc közötti életerős férfi. Ez a százhétezer férfi ellenben nem csak enni, inni és üríteni akar. Ez a százhétezer férfi egy idő után testi, biológiai vágyait is ki akarja elégíteni.

S ha nem kapja meg, őrjöngeni fog. Honnan fogja azt megszerezni, kikből s milyen áron? Érdekelne, hogy ezt végiggondolta-e már valaki?