Döbbenetes számok: az év első felében Bajorországban 50 százalékkal emelkedett a nemi erőszakok száma a múlt év első hat hónapjához képest. Ezen belül a migráns elkövetők aránya 91 százalékkal nőtt. A legutóbb szeptember 9-én, a Nürnberg­től 50 kilométerre északra fekvő bajorországi Hirschaidban tartott búcsú napján követtek el szexuális erőszakot, emiatt tömegverekedés tört ki a helyiek és a migránsok között. Este negyed tízkor egy csoport fiatal migráns két lányt a töltésnél egy sötét helyre lökött, majd egyikük a lányokat tapogatni kezdte, míg a többiek csettintgettek. A 16 és 20 év közötti menedékkérők szíreknek és irakiaknak mondták magukat. Egyiküket le akarták tartóztatni, de három társuk erőszakkal kiszabadította őket, majd ezt követően a helyiek és a migránsok között verekedés tört ki.

2015 óta évente közel egymillió migránst fogad be Németország, majd szétosztja őket a tartományok között. Az utóbbi időben Bajorországban két eset borzolta fel a kedélyeket. Egy 28 éves nőt egy müncheni parkban erőszakolt meg egy migráns, illetve a Rosenheim környéki Simssee tónál sétáló 34 éves nőre támadt egy nigériai bevándorló.

A CSU vezetőjének, Horst Seehofernek, a CDU koalíciós partnerének a véleménye szerint korlátozni kell a befogadható migránsok számát. Ez a javaslat azonban nem nyerte el Merkel kancellár tetszését, így minden marad a régiben, az előbb említett gyászos statisztika pedig minden bizonnyal csak tovább romlik. Angela Merkel német kancellár még a választási kampány finisében is elutasította, hogy Németországban felső határt jelöljenek ki a menedékkérők befogadásában, azt sugallva, mintha a nők elleni szexuális erőszak csak az eltérő kulturális szokások, viselkedési minták, a felvilágosítás hiánya, az integráció nagy kihívása, a frusztráció, a felgyülemlett feszültség, a kitoloncolástól való félelem vagy az eltérő szociális helyzet következménye lenne.

Eközben dzsihadista videók járják be a világot, ahol kendőzetlen nyíltsággal beszélnek egy kegyetlen hódító háborúról, magyarázatot adva a bevándorlók által elkövetett erőszak alapvető indítékaira. Az Al-Aksza-mecset imámja például arra szólítja fel az Európába érkezett muszlimokat, hogy csináljanak sok-sok gyereket az „eljövendő kalifátus” nevében, és így hódítsák meg a kontinenst: „a sötét éj hamarosan véget ér, mi pedig eltapossuk Európát Allah akarata szerint. Európa szíve gyűlölettel van átitatva a muszlimok iránt. Azt szeretnék, ha halottak lennénk” – mondta, majd figyelmeztette az európai államokat, hogy a muszlimok össze fognak gyűlni az „eljövendő kalifátus” nevében, és ha az európai országok nem fogadják be őket, akkor hadseregeikkel fognak visszatérni hozzájuk.

Hasonló felhívást tett közzé Ahmed al-Hassani al-Baghdadi nagyajatollah, iraki síita imám is. Szerinte jogszerű Európa leigázása. „Ha a »Könyv Népei« közül valók (zsidók és keresztények), akkor követeljük tőlük a dzsizja adó megfizetését, és ha ezt megtagadják, harcolunk ellenük. Ez történik, ha valaki keresztény. Három választási lehetőséget kap: vagy áttér az iszlámra, vagy ha ezt elutasítja és keresztény akar maradni, akkor fizeti a dzsizja adót. De ha ezt is elutasítják, akkor harcolunk ellenük. Ami a sokistenhívőket illeti (hinduk, buddhisták és mások) két választásuk van: iszlám vagy háború! Ha sokistenhívőknek tekintjük őket, akkor harcolunk ellenük, miután felajánlottuk nekik, hogy válasszák az iszlámot. De azután harcolunk ellenük, a nőiket rabszolgává tesszük, és leromboljuk a templomaikat. Hallja meg az egész világ! Nincs kétféle iszlám, nem lehet válogatni benne, nem kell a képmutatás! Ez nem az én véleményem, hanem mind az öt fő iszlám jogértelmezési hagyományé!” – jelentette ki.

Ami a német politikusok által gyakran hangoztatott „eltérő hagyományokat” illeti, az Európában tapasztalt tömeges szexuális erőszakra a muszlim országokban aligha van példa. A többnejűség is inkább lehetőség, mint valóság: az iszlám jog, a saría elvben lehetővé teszi, hogy a férfi négy törvényes feleséget tartson, illetve férfiként közeledjen a házában élő rabnőkhöz, ám ennek anyagi és fizikai terheit gyakorlatilag alig valaki tudja vállalni.

Ellentétben a nyugati közvélekedéssel, a nők az iszlám szerint éppen olyan lélekkel bíró emberi lények, mint a férfiak. Van azonban néhány olyan szabály, amelyet minden muszlimnak be kell tartania. Az első, hogy az iszlám szigorúan ragaszkodik a két nem elkülönüléséhez és ezt a szabályt maradéktalanul keresztül is viszi. A két nem nemcsak öltözetével különül el egymástól, hanem voltaképpen két szférában él: a férfiaké a nyilvánosság, a nőké az otthon és a család. Bár a hagyomány a szexuális vágyak kordában tartásának eszközeként magyarázza azt a szabályt, hogy a nők csak lefátyolozottan jelenhetnek meg a nyilvánosság előtt, többről van szó. Fátyluk jelképesen az otthon négy falának biztonságát jelenti a férfiak uralta térben. Ez az elkülönülés visszafelé is teljes, hiszen idegen férfi soha nem pillanthat be egy muszlim otthon mindennapjaiba.

Az Európában már-már mindennapossá váló szexuális erőszak oka tehát nem az eltérő kulturális, illetve szociális háttér, hanem az egyre terjedő iszlám hódítás. A nők elleni szexuális erőszak egyértelműen háborús cselekedet: az ellenséggel való leszámolás, a „hitetlenekkel” való elbánás, a megalázás és a leigázás nyilvánvaló eszköze.