Hirdetés

A hollywoodi színésznők között gyorsan híre futott, hogy nagy költségvetésű film készül a zaklatásokról és szexuális visszaélésekről. A befutott sztárok éppen úgy szívesen kaptak volna szerepet a várhatóan nagy visszhangot kiváltó alkotásban, mint az ifjú tehetségek. A meghirdetett castingra százával özönlöttek a szép, vonzó és ambiciózus hölgyek.

– Éppen ideje volt, hogy ezekről a gusztustalan dolgokról valaki lerántsa a leplet – magyarázta a már eddig is díjakkal elhalmozott díva a szaván csüggő kezdőknek. – Olvastam a forgatókönyvet, most végre kiderül az igazság. A főhős nem hajlandó tovább hallgatni, az emberek megtudják, hogyan megy ez a szereposztó díványokkal…

– Tényleg így történt? – kérdezte ártatlanul egy fiatal lány, akinek még nem volt tapasztalata ilyesmiben. – Az kapja a jobb állást, aki kavar a rendezővel?

– Vagy a producerrel, esetleg a stúdió igazgatójával. Mocskos világ ez, éppen ideje bemutatni a közönségnek.

Közben szólították az ismert színésznőt. A próbafelvétel után a producer irodájába hívták megbeszélésre. A nagydarab, középkorú férfi hellyel kínálta.

– Van ez a karakter, a szerkesztő-riporter – vázolta a producer, és a színésznő mögé kerülve, mintegy mellékesen masszírozni kezdte a vállát. – Vad igazságosztó figura, merészen szembeszegül az egész romlott közeggel. Őt nem lehet megvesztegetni, megalázni, kiáll a nők jogaiért. Tetszik, ugye? Szerintem könnyen kinézhet belőle egy Oscar.

– Én is így érzem – bólogatott lelkesen a sztár, és sokatmondóan a producerre kacsintott. – Nem lennék hálátlan, ha eljátszhatnám.

– Sok az esélyes jelölt – mosolygott kétértelműen a férfi. – De bizonyos előnyökre szert lehet tenni a versenyben.

– Élni szeretnék a felkínált előnnyel.

– Hát, rajtam ne múljon – egyezett bele a producer. Felemelte a telefont. – Sarah, kérem! Fontos tárgyalásban vagyok a zaklatásos film szereplőválogatása ügyében. Fél óráig ne zavarjon senki!