Valami titokzatos, pozitív vírus támadta meg a magyar nemzetbiztonsággal és külkapcsolatokkal foglalkozók agyát, aminek következtében hirtelen normálisan kezdtek dolgozni. Más titkosszolgálatok gyakorlatát megirigyelve hirtelen az alábbi eredményeket tudták felmutatni:

Alig lépte át az államhatárt Ártándnál, letartóztattak azt az ismert soviniszta román újságírót, aki több írásában tagadta a trianoni békediktátum borzalmas következményeit.

A magyarság elleni bűnök elkövetőinek felkutatását célul tűző budapesti Vízvölgyi Simon Központ bravúros nyomozással kiderítette Clemenceau dédunokájának rejtekhelyét, és átadta őt az igazságszolgáltatásnak, a legsúlyosabb negyedízigleni büntetést kérve.

A magyar titkosszolgálatok Moszkvában elrabolták, majd szőnyegbe csavarva Muhi pusztára szállították azt a mongol származású történészt, aki beszédeiben és publikációiban többször is kétségbe vonta a tatárjárás áldozatainak számát. A hazai sajtó hevesen követeli többéves börtönbüntetés kiszabását a szélsőséges gondolatait terjesztő illetőre.

A külügyminisztérium jegyzéket nyújtott át Ukrajnának, amelyben a történelmi jogra hivatkozva, hajdani etelközi tartózkodásunk alapján követeli a Don és Dnyeper közötti területet, valamint a Kaszpi-tengeri olajmezők kitermeléséből az elmúlt ezeregyszáz esztendőben keletkezett hasznot és annak kamatos kamatait.

Magyar kormánydelegáció utazott Oroszországba, s visszaszolgáltatott Vlagyimir Putyinnak több millió töltényhüvelyt, bombatölcséreket, gránát repeszeket és százezer szifiliszt, természetesen felszámítva a megfelelő megőrzési díjat.

Miután eddigi tapasztalataink szerint az USA jelentős veszélyt jelent a világbékére nézve (nem habozik tömegpusztító fegyvereket bevetni, ráadásul más országok polgárait alsóbbrendűekként kezeli), ezért a magyar külügyet különösen aggasztja az amerikai atomprogram. Felszólítja tehát George Bush elnököt, állítsa le az urán-dúsítást és titkos atomerőműveit nyissa meg az ENSZ szakértői előtt. Figyelmezteti egyúttal, hogy ellenszegülésének beláthatatlan következményei lehetnek.