Alulról induló kezdeményezés ugyanis nincs! Ez humbug. Ballib gazemberek hangoztatják, hogy igazolják a „prolik”, a „csürhe” – általuk kiprovokált – mozgolódásait. A beatmozgalom csírájában kimúlt volna, ha a lemeztársaságok, rádióállomások, kiadók (a pénzarisztokrácia) nem áll mellé. A Sex Pistols és a punk se vitte volna semmire, ha egyes körök (sajtó) nem adnak kellő hátszelet. (Mint tudjuk, a média önálló hatalmi ág). Nálunk ugye nem állt mellé senki: a CPg meg a Közellenség zenekarokat szépen le is csukták.

Fel kéne fogni: Jelenleg azért nincs változás, azért reménytelen, mert a mai elitből senki nem áll mellé, mert nem érdeke. A történelmi arisztokrácia maradványait 45-ben felszámolták, az egyházból, aki nem lett kollaboráns, nem vitte semmire (ha sokat járt a szája, kihelyezték Vác felsőre plébánosnak, s beleszólása maximum a körmenet útvonalába lehetett). A középosztályt megszüntették, a polgárság vagyonát elkobozták, a kulákot tönkretették, s a hatalom ma is mindent elkövet, hogy ne alakulhasson ki egy erős nemzeti középréteg.

Az úgynevezett értelmiség pedig fél évszázada asszisztál ehhez, s az írók, költők a konc reményében – no meg ostobaságból – lelkesen küzdenek ma is a kispolgári csökevények s a klerikális reakció ellen.

Összefoglalva: A magyarság vezető rétegét egyszerűen „lecserélték”. Elitünk idegen. Saját érdekeit képviseli, nem a miénket. Ennyi. Most pedig lehet címkézni. Kíváncsi nem vagyok rá. Jó napot.

Pozsonyi Ádám