Egyfolytában tépik a vészharang kötelét a szivárványkodók. Az oltások szervezetlenségéről, az egészségügy csődjéről. S médiájuk bizonyít is. A kormányellenes propaganda most is hazudik, és most is bután, olykor hamis képekkel.

Az első körben kerültem sorra, mivelhogy kilencvenéves is elmúltam.

Hirdetés

Annak a rendje és módja szerint fölhívott a háziorvosom (miután papírt is kaptam, hogy keresnek majd oltásügyben), néhány nap múlva megbeszéljük az oltás időpontját. Kiderült, nem ő fog beoltani, hanem az erre illetékes Honvédkórház, de ő adta meg az időpontot. Honnét tudhatta ezt a háziorvosom, hogy egy tőle független, rendelőjétől messze helyen mikor oltanak be?

Egyik unokámmal mentem oda. Fél hatra voltam megidézve. Egy katona a megfelelő helyre irányított, s megkaptam a döfetet. Horribile dictu, katonák. Ettől is őrjöng az ellenzék. Mit keresnek a katonák az egészségügyben? Ezek az „európai”, mellüket döngető bunkócskák nem néznek külföldi tévét. A francia A5-ön láthatnák, hogy nemcsak katonák, hanem még tűzoltók is részt vesznek az oltakozás rendben tartásában. A gyöngébb ellenzékiek kedvéért: a pompiers-ék tűzoltók, nem tévesztendők össze az amerikai pomponlányokkal. (Jó, jó. Azért nem kéne ennyire buggyantnak tartanom őket.)

A két oltás között hetekig várakozva megtudtam, hogy sok ismerősömet, barátomat, rokonomat beoltották. Zökkenőmentesen. Egy részüket nem a háziorvos, ahogy engem sem, mert ők is Pfizer-oltóanyagot kaptak. És azért, mert nekik nincs technikai lehetőségük mínusz hetvenfokos hűtésre. Vannak vakcinák, amiket viszont a családorvosok is kellően hidegen tudnak tartani. A következő adagomat spájzolták, mert nem bízhattak meg a Pfizert szállító nyugati cégekben. Az ellenzéki majmok tudatlanságuk miatt háporogtak, hogy a kormány, nem is a kormány, hanem személyesen Orbán visszatart hatszázezer vakcinát! Nem tudják, mi célból. Ennyire lökött agyúak?

A második menet még simábban és még rövidebb idő alatt pergett le. A csinos asszisztensnő adminisztrált, a még csinosabb doktornő szúrt. Kornél unokám meg helyhez és szituációhoz illő viccekkel szórakoztatta őket. És amikor visszaszólva az ajtóból még egyszer elköszöntünk, azt mondtam: „Ment minden, mint a karikacsapás!” Kornél kijavított: „mint a KARIKÓ-CSAPÁS!” Meghatódtam. Apám híres slágfertig szellemességét juttatta eszembe a kölök. És harsány sikert aratva ezzel a hölgyek körében.

Az ellenzék nem bírja elviselni Kásler Miklóst és Cecília asszonyt sem, mert jól végzik a dolgukat. A főorvosnő külön irritálja őket a nyakában viselt kereszttel, a miniszter úr ellen meg azért berzenkednek, mert nemcsak kiváló és nagy múltú szakember, hanem imponáló a humán műveltsége is. Megvan az irodalomról, a történelemről, a művészetekről is a kiforrott véleménye, amely a tetejébe még nemzeti elkötelezettségű is. Megint csak provokatív módon. A kelekótya füstgránátdobáló Fekete-Győr Andrásék még a „szakbarbár” fokozathoz sem közelítenek. Az ATV-ben az ügyeletes zseni, Falus Ferenc meg csak addig jutott el, hogy leöntse magát egy vödör hideg vízzel. A Kneipp-kúrát is rosszul csinálva.

Azon háborogtak az idiotisszimák, hogy Kásler Miklós fél napra leruccant Horvátországba, Corvin János sírjának föltárására. Erre az elképesztően jelentős történelmi és kulturális eseményre. DNS-mintát vesznek maradványaiból, s azonosíthatják Mátyás király másokéval összekevert csontjait, és méltón újratemethetik. Az ellenzék torkán akadt Corvin János lábszárcsontja. Ezért ostobán hörög: járvány idején ilyesmivel foglalkozni! Az ellenzékre jellemző primitív őrület. Szegény hazám! Ilyen ellenzéke történelmünkben utoljára Horthy Miklósnak volt, jobbról is, meg balról is, meg hátulról is. És megint elölről.

Korábban írtuk