Néhány napja azt nyilatkozta Werner Kogler osztrák alkancellár, hogy túl sok a Magyarországról regisztráció nélkül Ausztriába érkező illegális migráns. Szerinte ebben a tekintetben Magyarország nem teljesíti a kötelezettségeit, mert a kerítés önmagában semmire sem jó.

Hirdetés

Egyre keményebben támadják osztrák politikusok Magyarországot, amiért növekszik a Magyarországon át illegálisan, a magyar határvédelmet kijátszva Ausztriába érkező migránsok száma. Ugyanakkor egyre keményebben támadják Magyarországot, amiért szerintük túl durva eszközökkel próbálja útját állni az illegális határátlépésnek, ahogy azt sok más mellett a Die Presse ugyanaznap közölt véleménycikke állítja. Ilyenkor az ember felteszi a kérdést, hogy az osztrákok szerint mégis mit kellene tennünk a migránsokkal? Virágcsokorral fogadni őket, és közben lövetni a határon?

Teljesen nyilvánvaló, hogy népvándorlás zajlik Európában, és a magukat jogvédőknek nevezők még a jelenség egyértelmű megnevezésére sem hajlandók. Hogy a háttérben megbúvó gazdasági és politikai érdekeket elrejtsék és a saját álláspontjuknak az erkölcsi fölényt biztosítsák, makacsul menekültekről beszélnek. Eltagadják, hogy a valódi menekültek, leszámítva az ukrajnai háború elől menekülőket (akiket Magyarország maradéktalanul befogad), a migránsoknak csupán csekély hányadát teszik ki, és ami a magyar határt illeti, ők is biztonságos országok során áthaladva próbálnak erőszakkal betörni. A döntő többség illegális gazdasági bevándorló, akik akarva-akaratlanul egy európai népességcsere részesei.

Ebben a helyzetben újra és újra el kell mondanunk, hogy Magyarország menedéket nyújt minden üldözöttnek és menekülőnek, de nem kér a gazdasági migránsokból, mert etnikailag sokszínűen, a magyar svábokkal, szlovákokkal, szerbekkel, a befogadott menekültekkel együtt is meg akar maradni magyarnak.

Korábban írtuk