Meghökkentő kijelentés. Sőt mellbevágó. Más nációk gondolhatják, sőt állíthatják magukról, hogy zseniálisak. Sőt úgy is viselkednek. Gőg, magabiztosság mozgatja eszüket és izomzatukat, ami bizonyos helyzetekben hasznos, sőt előnyös is. A mindig lesimfelt magyar pedig önbizalomhiányos, félénk, visszahúzódó. Emiatt tétova, ami előnytelen a nemzetközi porondon. Olykor magára húzza a negatív, számára kedvezőtlen alakoncokat, tűri packázásaikat, és ezzel önnön sorsát sötétíti.

Fotó: valasztas.hu

Napjainkban is átéljük, hogy a magyar az „utolsó csatlós”. Valódi történelmi hőseit befeketítik, fasiszta, „nem keresztényi mód viselkedik” (pont ők mondják!), hülye, genetikailag alávaló, alattvalónak született nép. „Máv”, azaz „Magyar Ázsiába Vissza”, mert nem európai. És ezeket a megnyilatkozásokat maguktól értetődőnek vesszük, hagyjuk, tűrjük, sőt támogatjuk az efféléket fecsegőket. Akkor én miért nem mondhatom ki az ellenkezőjét?

Joggal kérdezhetik vissza: miből gondolom én, hogy állításomnak mákszemnyi alapja is van? Ha már annyira a tények és a bizonyítások híve vagyok. Megmondom. Szerénytelen és magabiztos vélekedésem szerint az ellenzék az, aki, amely, ami sorozatban igazolja állításaimat. Az ellenzék, uraim és hölgyeim!

Gondolják meg. A választások előtt győzelmi mámorban hörögtek. Médiá­juk, akárcsak politikusaik is elsöprő erővel sorolták a magyar nyelvben föllelhető összes negatív jelzőt a koalícióra. Akármit csinált a kormány, az csak rossz lehetett. Ha egy mondat is úgy lett volna igaz, ahogyan fellengzősen kijelentették, ma már tatárjárás utáni állapotok uralkodnának a Kárpát-medencében. És itt a probléma. Az ellenzék a bügyüte, genetikailag elmaradott, mert képtelen fölfogni: választási kampánykor mással kell érvelnie, mint menet közben. Pozitív terveket tűzni a zászlóra, nem kormány- és Orbán-ellenes negatívumokat. És hogy mennyire buta az ellenzék, mi sem bizonyítja jobban: a vartyogonc Niedermüller még mindig a migránsbetelepítésekkel gyön, amikor ebbe már belebuktak a magyar ellenzéki pártok, sorra buknak meg a nyugati országok politikusai. Merkel Orbánra fanyalodott, hogy mentse, ami menthető. És akkor a DK európai parlamenti képviselője a lejárt programmal kilincsel?

Ez azért meggondolkodtató, mert ennyire ostoba még a rossz arcú Gyurcsány …csimbók sem lehet, hogy még mindig azt erőlteti, amibe fél Európa politikusgárdája belebukott. Őrült gyanúm van. E szerencsétlen félnadrágnak és pártjának nem is célja a hazai győzelem. Ő másfelé kacsintgat. Mások kedvében akar járni ellenzéki kollégáival együtt, és fütyül a hazai elfogadottságra.

Mondjuk meg őszintén, a választások előtt úton-útfélen szidta a plebs Orbánt és a koalíciót. Mindenki kisvasutazott és rénvadász szakemberré lépett elő. És erre? Kétharmados többség a válasz. Kérem! Ne hivatkozzanak holmi választási rendszerre. A Fidesz népszerűsége azóta is nőtt. Miért?

A leghangosabb párt egyszerűen föl­oszlott és elenyészett. A másik képtelen volt soraiból miniszterelnök-jelöltet kiizzadni. A harmadik legjobb figuráit irtotta ki módszeresen. És végezetül Simicska kiherélte az ellenzéki médiát. Rájuk szavazott volna a magyar? Ugyan kérem. Nem tehette, mert zseniális.