A rangadón az Újpest egy jogtalannak tűnő tizenegyessel megszerezte a győzelmet, a ferencvárosi szurkolók dühösek lettek. Mit tegyünk, tanakodtak, mígnem valakinek eszébe jutott, hogy ha egy adott csoportot valamivel felbosszantanak, akkor azok a köztelevízióhoz vonulnak, és sérelmeiket beolvastatják.

Fotó: MTI

Nagyon tetszett az ötlet a kemény magnak, így aztán amikor az MTVA-székház biztonsági őrei kinéztek a Kunigunda útjára, mintegy kétezer fős tömeget láttak, akik erős nyomást gyakoroltak rájuk, hogy engedjék be őket. A vezérszurkolóknak sikerült is bejutniuk, és közülük is a legvezérebb beolvashatta a sporthírek után a négy pontból álló kiáltványt: „1. A büntető igazságtalan volt. 2. Az eredmény nem felel meg a játék képének. 3. Hajrá, Fradi! 4. Mocskos lilák!”

Az elégedetlenségi hullám ezzel még nem ért véget. A Kecskeméti Szalay Károly Gimnázium 10. C osztályos diákjaival előre be nem jelentett dolgozatot írattak, ami a többségnek katasztrofálisan sikerült. A felbőszült apák, anyák, testvérek és nagybácsik – mintegy kétszázan – a tévéhez siettek, és a szülői munkaközösség elnöke elmondta az adásban, hogy Piri néni egy zsarnok, alkalmatlan a feladata ellátására. Azonnal vonja vissza az egyeseket, gyakorolja többet a másodfokú egyenleteket, és ültesse el Bernit a kövér Dani mellől, mert egész órán macerálja.

Lajos bácsit becsapták a sarki boltban, ezért a rokonok és a ház lakói (körülbelül hetvenen) elzarándokoltak Óbudára, és követelték, hogy hozzák nyilvánosságra a pénztáros nevét, aki képtelen ezresből visszaadni.

Vivien szakított Robival, mert újabban Norbi csapja neki a szelet. Robi végső kétségbeesésében buszra szállt, az MTVA székházához ment, átgázolt a biztonsági őrökön – amit Facebookon valamennyi ismerősének (Vivien közben már törölte) közvetített –, és bejutott a stúdióba, ahol tíz centiméter pengehosszúságú késével kényszerítette a szerkesztőt, kerítse elő neki Szente Vajkot, aki a Magyarország, szeretlek! című műsorban jelentse be, hogy Vivien egy ribanc.