Az előbbi nyíltan „bírálja” a kormányt a legcsekélyebb gesztusért is, amivel a megbékélést szolgálná a jobboldallal. Mert azok csak kihasználják a baloldali kormány nagyvonalúságát (!) és gonoszul visszaélnek vele. Ami azért hazugság, mert a kormány e pillanatban mindent megtehet hatalmának fitogtatására, érdekli is, mit mond vagy tesz az ellenzék? Legfeljebb nem jelenik meg egyetlen hír sem róluk, hiszen Medgyessyék ezerszázalékosan uralják a nyilvánosságot, pont ezt nem tudná M. Á. főszerkesztő?

Az Élet és Irodalom egyik szerzője teljes újságoldalon bizonygatja, hogy Orbán Viktor antiszemita. A próbálkozás büdös és izzadságszagú, írójáról csurog a veríték, mert közvetlen bizonyítéka semmi, de a kedvében kell járni az amerikai nagykövetnőnek, és addig kell csűrni-csavarni a semmit, amíg Orbánból zsidófaló nem lesz. Bizonyítékok: Orbán meglátogatta a Vasárnapi Újságot; Orbán azt kérte a híveitől, fizessék elő az egyik „legszélsőségesebb és legkirekesztőbb” antiszemita hetilapot, a Demokratát; Orbán nem volt hajlandó fogat mosni, amikor kimondta Csurka István nevét, vagy a száját fertőtleníteni a MIÉP betűszótól.

Az iromány egy sajtóbemutatón hangzott el, az Antiszemita közbeszéd Magyarországon 2001-ben című – bizonyára remekmű – bemutatóján. Ami szégyen a szerkesztők jellemére nézve, még nagyobb szégyen az országra, de a legnagyobb szégyen miránk, magyarokra, akik évek óta tűrjük saját országunkban ezt az alaptalan megaláztatást. Akik ezeket az úgynevezett antiszemita irományokat összeszerkesztik, hangosan röhögnek egymás közt azon, hogy milyen hülyék a magyarok, mi mindent lehet még megtenni velük. A saját országunkban folyton beleverik az orrunkat egy virtuális bilibe, aminek az oldalán ott díszeleg a felirat: Antiszemita Bunkó Magyar. Hiszen olyan nagyságok állítják ezt, mint Nancy Goodman Brinker vagy Tom Lantos. Az előbbi erős információs hiányosságaira utal, hogy szerinte a világon sehol nincs olyan erős antiszemitizmus, mint nálunk, az utóbbi többet ártott Magyarországnak az elmúlt tizenkét évben, mint egy pedofil püspök az általa patronált óvodának.

Mindeközben ha másra is figyelnének, észlelnék, hogy könyvkiadók teremnek elő a semmiből és adnak ki dömpingben vitatható színvonalú könyveket, amelyek enyhén szólva is erkölcstelenek, amit mellszélességgel vállalnak, másfelől teli vannak gyűlölködő náci beszéddel és kirekesztéssel. Csakhogy ezeket nem olvassa Varga László, sem Nancy Goodman Brinker.

Különben mit szólnának ehhez:

– Elismerem, hogy barátkozom egy keresztény lánnyal…

– Keresztény lány – rikácsolja. – Keresztény lány, egy siksze, egy primitív siksze (nem zsidó – a szerk.). És ami még rosszabb, egy nácinak a lánya, egy gyalázatos náci lány (az illető ugyanis német – S. Á.).

Vagy ehhez:

– Szeretne meglátogatni a müncheni barátnőm.

– A náci lány.

– Nem ismerek semmiféle náci lányt.

– A náci lány.

– Rebeka

– A náci lány…

Vagy ehhez:

– Karin nem náci kurva.

– De.

– A nagybátyja szociáldemokrata volt.

– Az apja pedig SS-legény.

– Hazugság.

– Akkor az SA embere vagy valami más fasiszta. Mind bűnözők és gyilkosok voltak, és azok is maradtak a mai napig (mármint minden német – a szerk.).

– Csakhogy Karin akkor még nem is élt.

– Gyilkosok ivadéka.

Vagy ehhez:

– Ha az arabok a farkunkra lépnek, úgy vágjuk őket pofán, hogy a fogaik a fülükön szállnak ki. Ezért csak ritkán mernek megmukkanni… jaj nekik, ha kikezdenek velünk… mert kibombázzuk a szart a seggükből…

Vagy ehhez:

– Mikor idősebb lettem, rájöttem, milyen gonoszul viselkedett az anyám a papával. Hiába voltak szakmai sikerei és halmozta el ajándékokkal meg más figyelmességekkel, az anyám szemében mindig csak egy goj maradt. Egy érzéketlen fajankó.

A könyvet 2002-ben adta ki az „év kiadója”, a címe nem Náci közbeszéd németek, keresztények és arabok ellen.