– Azt mondta a legkisebb királylány az apjának: úgy szeretlek, mint az emberek a sót. Ez tehát továbbra is a show, amit mindennél jobban szeret a mai ember. Előző két vendégünk – a nővé operált svéd kutya gazdája és a magyar címert nemi szervekből elkészítő avantgárd képzőművész – után köszöntsük tapssal Jézus Krisztust. Sok szó esik mostanában arról, mit kellene tenniük a keresztényeknek menekültügyben. Hogyan lehet ennyi üldöztetés, miért vannak szegények és ilyesmi. Kíváncsian várjuk, mit felel erre.

– Ha a tökéletes állam lett volna fontos, akkor földi királyságot alapítok. Ott nem lennének politikai hibák, a gazdaság is szárnyalna, ha meg rossz volna a termés, szaporítanék egy kis kenyeret. Csakhogy a cél nem itt van a Földön, már elmagyaráztam. Ez csak zarándokút. Mindannyiunknak. Távozz tőlem, sátán!

– Na de mégis, hol a szolidáris, keresztény Európa?

– Érdekes, akkor nem volt keresztény Európa, amikor az alaptörvénybe kellett volna beleírni. Akkor se, ha egyházi intézmények támogatást kapnak…

– A Bibliában az olvasható:„Mindenkinek joga van német életszínvonalon élni.”

– Ez hol is van benne?

– A hegyi beszédben.

– Bocsánat, megmutatná?

– Most jobban megnéztem, valóban nincsen benne. Azonban a szegények támogatása…

– Ön összetéveszti a kereszténységet egy kommunista pártprogrammal. Az anyagi javak mindig a földi világ mulandó termékei. Soha nem lehetnek fontosabbak Istennél.

– De az tényleg benne van a Bibliában, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Önmagadat pedig nagyon szereted, hiszen megérdemled.

– Úgy van: „Mint tenmagadat.” Mint isteni magadat. Az embert az Úr a maga képére teremtette, mindenkiben van valami isteni. Azt kell szeretnünk.

– Tehát a menekülteket nem tekinti embernek. Köszönjük harmadik vendégünknek, aki már megy is, de önök maradjanak velünk, mert a reklám után megismerkedhetnek Lajossal, aki képes egyszerre fél liter orrváladékot üríteni kizárólag a jobb orrlyukán keresztül. Ez itt a só, amit mindennél jobban szeretnek az emberek.