Ez a fickó valódi sósavtömény liberális – állapítottam meg magamban. Ahelyett, hogy kussolna, lapítana, szégyenkezne és bocsánatot kérne, pimaszkodik. Mára már az MSZP süket és vak választmánya is látja, hogy őket is tönkretette a szadesz, nemcsak önmagát, elkúrta a gazdaságot ökörmód kivitelezett piacgazdaságával, rombolja a közoktatást, lenullázta az egészségügyet, és az egész társadalmat a koalíció ellen fordította. Hát ha az eszdéesz nem hülye, akkor kicsoda? Ahelyett azonban, hogy mindezt a képébe vágtam volna, átengedtem neki az első ütés jogát, amit ő azonnal ki is használt. Ezzel pedig igazoltam állítását, hogy én is, a nemzeti oldal is, nem udvarias, hanem valóban hülye. Vagyis nekik szót fogadva, toleráns.

– Ha van egy perced, kifejtem neked, miért vagytok hülyék – mondta kéjes élvezettel, és erőszakoltan magas lóról, igazi liberális nagyképűséggel. – Nekünk első számú közellenségünk Orbán Viktor. Mégpedig azért, mert egyedül ő tudja megverni a mi szövetségünket. Egyedül ő tudja mozgósítani és összefogni a nektek nemzeti, nekem szélsőjobb oldalt. Ezért az össztüzet rázúdítjuk. És intrikálunk. Riválisokat kreálunk közületek, bomlasztunk. Olyannyira, hogy még hamis szöveget is adunk a képzelt riválisok szájába, amit ti buta ésszel továbbragoztok. Ott volt Kósa Lajos kiforgatott nyilatkozata, amit a polgármester másnap megcáfolt, de ti tudomást sem vetettetek a cáfolatról. Másodszor, minálunk Gyurcsány után nincs ütőképes politikus. Ezért ragaszkodunk hozzá, az általa előidézett csőd ellenére is. Mert jobb egy romba dőlt ország, ha magunknak döntöttük romba, mint egy virágzó élet nemzeti tulajdonban. Harmadszor, nem tudtátok kezelni Dávid meg Boross, meg a többi abszolúte jelentéktelen alak árulását. Olyan rágalmakat szórtatok rájuk, amit nem tudtatok bizonyítani, s ezért a ti fejetekre hullott vissza minden ódiuma. Negyedszer, ügyetlenkedtek. Katona Kálmán a létező legnagyobb árulást követte el a pesti lakosok ellen, mert az általunk is rühellt és ostobának tartott Demszkyt ismét pozícióba juttatta. A ti médiátok pedig ezen laza lelki tartással túltette magát. Ahelyett, hogy pszichikailag addig üldözte volna Katona Kálmánt, hogy most őt is ki kellene telepíteni Lipótmezőről. Az árulót, kivált ha az nem párt, hanem népáruló, az utolsó leheletig üldözni kell! Ezt ti nem teszitek.

A mi agitációs erőnk a ti médiátokban van. Nemcsak jóval kisebb a ti televíziós, sajtós, rádiós és hirtelen nem jut eszembe egyéb propagandahálózatotok, hanem belső ellenségeskedéseik miatt kevéssé hatékony mint a miénk. Mert az egyik orgánumotok rosszban van a másikkal. Ami nem volna baj, ha erről a néző vagy az olvasó nem vehetne tudomást. A baloldal csak akkor fanyalog valaki fölött, ha már ejtette. De tinálatok a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Demokrata, Heti Válasz, vagy a Hírtévé, az Echo Tévé, netán a Lánchíd rádió, esetleg az Info, ha föltétlenül nem is támadja, de vagy negligálja, vagy nem támogatja egymást. Nem lehet nem észrevenni a köztük levő feszültséget. Aminek nem kis részben az az oka, hogy az egyik orgánum jobban meg akar felelni a baloldali ellenfél elvárásainak, vagyis nekünk, mint a másik. Máskülönben ezt tartom a ti oldalatok legfőbb butaságának. Tetszeni akartok a balliberálisoknak. Paríroztok az ellenségnek. Főleg ezért tartalak benneteket hülyének.

(Folytatása következik.)

Szalay Károly