Olvasom a hírekben – tehát a Facebookon –, hogy átadják a „szuperzöld” Blaha Lujza teret. Hogy ez a szuperzöld voltaképp mi a manó, arról fogalmam sincs, de Karácsony Gergely posztolt arról, hogy a megújult Blaha Lujza tér nem zöld, hanem „szuperzöld” lesz.

Hát, nem tudom. Van ott pár fa meg számomra érthetetlen kis ülőalkalmatosság. Ezeket egymástól két méterre helyezték el, ami azért jó, mert ha leülsz, a távolság beszélgetéshez túl nagy, a forgalom zajától egy kukkot nem értesz abból, amit a csacsogó partnered beszél, ha meg csak találomra beleül valaki egy ismeretlen mellé, úgy meg a közelség zavaró.

Hirdetés

Ki akar úgy olvasgatni, hogy az arcába néz valaki, és ordít a telefonba? Télen majd jól ráesik a hó, tavaszra álomszép lesz. Igazi, zöld és progresszív álom.

Szóval bent jártam a városban, és a mai benyomásaim a következők.

A Stefániánál egy alacsony termetű úr ostoba baromnak és idiótának nevez egy hölgyet, mert lassan vánszorog a busz belseje felé, majd hozzáteszi, hogy az idióta görög szó, amit az ilyen marhák nem tudnak, mire a hölgy sikongatni kezd, hogy rasszista, rasszista. Az Astoriánál egy hajléktalan – akinek jogai vannak, és egyenlő – odahány a 133-as egyik ülésére, majd mikor levánszorog a haragos mondatok után, az illata még a Keletiig kitart. Ahol leszállok, a házfalon gyanús foltok, fölötte kiragasztva behem papiros: „A kutyát tilos a ház falára vizeltetni.”

Gyalogolok hazafelé a kis téren s látom, hogy minden harmadik ház előtt szorgos emberek szedik össze a falevelet és teszik műanyag zsákba. Gyűjtik, rendszerezik, szállítják, mert a falevél semmiképp nem maradhat ott, ahol leesett, az botrány. Azzal valamit csinálni kell. (Az írek mániája a fűnyírás. NEM nőhet 1,25 mm fölé, mert az botrány! Nyírni kell éjjel-nappal, télen-nyáron!)

Amikor legközelebb megyek a postára, vélhetően a falevélnek már nyoma sem marad, rend a lelke mindennek. Remélem, addigra a hányást már eltakarították, és a szag is kiürült, nem beszélve a ház falán a vizeletnyomokról.

Korábban írtuk