Hirdetés

Az ember nem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen. Az első gondolatot az életösztön vezérli: nem, a németek nem lehetnek ennyire hülyék, ez csak egy provokáció. Ám a második gondolat már az aggodalomé: és mi van, ha mégis? Mi van, ha a németek igenis lehetnek ennyire hülyék, hogy újfent meg akarják támadni Oroszországot? Mert azt írja a németországi Bild, hogy egy a birtokába jutott titkos dokumentum szerint a Bundeswehr fegyveres konfliktusra készül Oroszországgal.

Mi van? Mi van?? Mi van??? Azt mondják, ez a három kérdés hangzik el egy kocsmai verekedés előtt. De Európa nem kocsma, bár némely vezető politikusát látva az ember hajlamos azt hinni, hogy talán azért mond annyi őrültséget, mert egyfolytában részeg. Németország háborúra készül Oroszország ellen? Nem volt elég két világháború? Megőrültek a németek?

A kiszivárgott dokumentum – örök hála azoknak, akik kiszivárogtatták – a hírek szerint lépésről lépésre, hónapról hónapra felvázolja egy a NATO és Oroszország közötti eszkaláció lehetőségét, ami februárban kezdődne el. Igen, szinte holnap. A terv szerint a Kreml tavasszal újabb offenzívát indítana Ukrajna ellen, Kijevet is megtámadná, és fokozatosan felőrölné az ukrán hadsereget, amely egyre kevesebb nyugati támogatásban részesülne. És most jön a java. Az úgynevezett Suwałki-folyosó, az a határszakasz, ami az Oroszországhoz tartozó Kalinyingrádi területet összeköti Fehéroroszországgal, miközben Lengyelországot és Litvániát választja el, lenne a katonai konfliktus fő bázisa az ukrajnai front mellett. Mert tényleg elég forró terület.

A németek tudnak tervezni, ezt senki sem vitatja el tőlük. Már az első változatot, az 1941-es Barbarossa tervet is pompásan kidolgozták, odafigyeltek a legapróbb részletekre, igazán nem rajtuk múlt, hogy a csak néhány hónaposra tervezett Blitzkriegből négy évig tartó borzalmas világháború kerekedett, ami a gondos tervezők részletesen kidolgozott elképzeléseivel dacolva a németek totális vereségét hozta el. És az oroszok elsöprő győzelmét.

Korábban írtuk

Én ha német katonatiszt volnék, nem álmodoznék egy második Barbarossa hadműveletről, és ha mégis ezt tenném kicsiny tiszti hálófülkém magányában az esti lámpaoltást követően, még a párnámba sem suttognám bele titkomat. És főként nem tervezgetném akkurátusan, hogy akkor mi majd bevetünk 30 ezer német katonát, mert az oroszok mozgósítanak 200 ezret, amire válaszul a NATO mozgósít 300 ezret, aztán felszállnak a Liberatorok… és hopp, már ki is tört a harmadik világháború.

Természetesen a kiszivárogtatott dokumentumot értő elmék fogalmazták meg: az oroszokat vádolják agresszióval, és a NATO, valamint Németország az új Barbarossa terv szerint csak visszaütne, azt is nagyon szofisztikáltan, az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását kérve az agresszió visszaverésére és így tovább. De mint egy rendes kocsmai verekedésnél, amikor a küzdő felek már térdig gázolnak a vérben, senkit sem érdekel, hogy ki adta az első pofont.

Nincs túl sok időnk rémüldözni. A dokumentum azt tervezi, hogy körülbelül egy év múlva, jövő januárban kerül sor arra, hogy Oroszország megismételje a 2014-es kelet-ukrajnai inváziót valahol a NATO területén. És már meg is érkeztünk a világháborúba… Valakinek, aki tud németül, kéne szólnia a tüntető német gazdáknak, hogy az isten szerelmére, állítsák meg ezt a bomlott agyú kormányzatot. Szóljanak a nevünkben is, hogy élni akarunk.