Amikor jelentős, az egész világunkat befolyásoló politikai események történnek, az internet főállású mókamesterei azonnal munkához látnak, hogy mémeken vagy videó-összeállításokon keresztül társadalmi kommentárt szolgáltassanak.

Nem volt ez másképp a franciaországi elnökválasztás második fordulóját követően sem, és minden bizonnyal sokan ébredtünk ma reggel a szavazópolgárok döntését kifigurázó, keserű-vicces Facebook posztokra.

A nekünk leginkább tetszők közül válogatunk az alábbiakban.

Az Ultrasinfo nevű, nem titkoltan jobboldali érzelmű, magyar szurkolói csoportokat megszólító Facebook-oldal ma reggelre számtalan találó kiírást tett közzé, amelyek közül nekünk az alábbi két kép a kedvencünk:


Az egyszerűen V4-nek keresztelt, a visegrádi országok híreit összegyűjtő oldal pedig ezzel a képpel kedveskedett francia barátainknak. Az angol nyelvű szöveg jelentése: „Kedves Franciaország! Harmadszorra már nem fogunk megmenteni benneteket”.

Az ismert amerikai konzervatív blog, a Gateway Pundit Ben Garrison karikatúrájával üdvözölte az elnökválasztás eredményét. Azon a Franciaországot képviselő alak egy „politikai korrektség” feliratú tőrrel követ el harakirit:

A Hillary for Prison (Börtönbe Hillaryvel!) nevű oldal az alábbi montázzsal kívánta illusztrálni a Le Pen-i és Macron-i Franciaország közti különbséget:

A polgárpukkasztó megnyilatkozásokról is ismert, alternatív-jobboldali médiaszemélyiség, Milo Yiannopoulos sem tétlenkedett. Ez a mém például azt közli, „Franciaország ismét német irányítás alá került”.

Az alábbi számítógépes szimuláció pedig szerinte azt mutatja be, hogyan néz majd ki Franciaország egy évtized múlva:

France In 10 Years

France In 10 Years

Gepostet von Milo Yiannopoulos am Sonntag, 7. Mai 2017

Végezetül pedig – csak az izgalom kedvéért – álljon itt Hillary Clinton hivatalos Twitter-oldalának kiírása. Az amerikai elnökválasztás vesztese szerint az eredmény „Győzelem Macron, Franciaország, az EU és a világ számára! Vereség a demokráciába beleavatkozni próbálók számára! (De a média szerint erről nem beszélhetek.)”

demokrata.hu