Fotó: Piyaset/Shutterstock.com
Hirdetés

Miközben a tömeges bevándorlás nyugat-európai hívei gátlástalanul hirdetik, hogy a bolygó megmentése érdekében gyermekvállalás helyett migránsok betelepítésével kell javítani a munkaerőpiaci és demográfiai mutatókon, a Századvég Európa projekt című kutatásából kiderül, hogy az európai polgárok elsöprő többsége a megoldást a családokban látja. Az európaiak 91, a V4-országok lakóinak 96 százaléka véli úgy, hogy életében fontos szerepet tölt be a család, és mindössze három százalékuk helyezkedett ettől eltérő álláspontra.

A migráció helyett a gyermekvállalás elősegítését támogatók aránya Magyarországon a legmagasabb 89 százalékkal, amit Bulgária és Lettország követ (88, illetve 84). Másfelől a brit és az ír megkérdezettek 38, illetve 40 százaléka már a bevándorlás ösztönzésében látja a romló demográfiai helyzet javításának megoldását. A németeknél ez az arány 27 százalék, Ausztriában 22, Franciaországban 25, Olaszországban 18. Magyarországon viszont mindössze öt. Némileg megnyugtató, hogy az európaiak 87 százaléka ezzel együtt legalább egy gyereket akar, azoknak az aránya, akik gyerek nélkül képzelik el az ideális családot, mindössze öt százalékra tehető, állítja a Századvég.

A gyermekellenes propaganda ennek ellenére vagy épp ezért nagyobb sebességre kapcsolt, és már nálunk is kopogtat. „Klímaapokalipszis miatt nem vállalnak gyereket” – idézi november 29-én a The Guardian „tudományos igénnyel vizsgáló” kutatását a HVG.hu. A lap szerint a klímakrízis miatt aggódó emberek egyre kevésbé hajlandók az élet továbbadására, mert attól tartanak, hogy leszármazottaiknak a földi poklot kell túlélniük – erre az eredményre jutott a HVG.hu szerint a kutatás.

„Szabad-e gyereket vállalni a klímaváltozás korában?” – tette fel a kérdést a Qubit.hu véleménycikkében Kapelner Zsolt filozófus is, aki 2019-ben írott cikkét a Soros György által támogatott CEU PhD-hallgatójaként szignálta. Ebben arra a következtetésre jutott, hogy a gyermekvállalás „megengedése” a klímaváltozás mértékétől függ:

Korábban írtuk

„Meglehet, elérkezik egy olyan pont a jövőben, mikor a klímaváltozás katasztrofális hatásai olyannyira elkerülhetetlenné válnak, […] hogy a gyermekvállalás valóban erkölcsileg elfogadhatatlanná válik” – írja a CEU-s szerző, hozzátéve, hogy álláspontja szerint „mindaddig nem tekinthetjük megengedhetetlennek a gyermekvállalást, ameddig kellő erőfeszítést teszünk, hogy a lehetőségeinkhez mérten mérsékeljük a klímaváltozás káros hatásait”.

Jól értjük? „Mindaddig nem tekinthetjük megengedhetetlennek”? Minő nagylelkűség. És mi lesz akkor, amikor már „megengedhetetlennek” kell tekintenünk? Lesújt a renitensekre a törvény szigora? „Jaj a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban!” – olvasható az evangéliumokban a nagy megpróbáltatások idejéről szóló kinyilatkoztatásban.

Az utóbbi másfél-két évben szintet lépett a gyermekellenes propaganda terjesztése Nyugat-Európában. Ennek egyik új keletű módja, hogy szembeállítják a klímavédelmet és a gyermekvállalást, mintha az utóbbi természetellenes, veszélyes, sőt erkölcsileg elítélendő, bűnös cselekedet volna. Érezzen bűntudatot, aki gyereket akar! Ezt szeretnék elérni a feminista agitátorok.

A német közszolgálati televízió (ARD) november végén egy teljes héten át provokálta a nézőket: olyan kérdéseket vetett fel az úgynevezett tematikus héten, hogy mi a fontosabb, a saját gyerek, vagy a Föld, illetve a bolygó erőforrásainak megmentése. Döbbenetes, hogy a német köztévén megszólaló fiatalok egymás után jelentették ki, hogy inkább lemondanának a gyermekvállalásról. Mindezt egy olyan országban, ahol a demográfiai mutatók a magyarországinál is alacsonyabbak, és minden harmadik német már 65 év feletti. Az ARD YouTube-csatornáján sokan tiltakoztak, erre először cenzúrázni kezdték, majd végleg kikapcsolták a hozzászólásokat.

Elhíresült Blythe Pepino brit énekesnő BBC-nek adott nyilatkozata: „Aggódom, hogy a bolygó összeomlik. Ezért elhatároztam, hogy nem szülök gyereket.” Pepino megalapította a Szülési Sztrájk (Birth Strike) nevű mozgalmat, mert „az egyik környezeti jelentés elolvasása után úgy érezte, nem tudja összeegyeztetni az anyaságot a lelkiismeretével”. A Birth Strike aktivistái egyik akciójuk során többvödörnyi művért locsoltak szét az utcán a Downing Street előtt. Ezzel állítólag azt akarták elérni, hogy az Egyesült Királyság kormánya tegyen többet az éghajlat védelméért, mert szerintük a bolygó nem tud ellenállni tízmilliárd embernek, vagy ahogy ők írták, „tízmilliárd szennyezőnek”, így a megoldás a szülési sztrájk.

Nem gyermektelenül, gyermekektől szabadon (Kinderfrei statt Kinderlos) – ez a címe Verena Brunschweiger tavaly megjelent feminista kiáltványának. Ő is, akárcsak a Szülési Sztrájk aktivistái, azt hangsúlyozza, hogy mindenki maga dönti el, hogyan él, de közben olyan heves érzelmeket provokál, mintha azonnali hatállyal meg akarná tiltani a gyermekvállalást. Csakhogy van egy bökkenő. Pepino, Brunschweiger és a többi feminista is szinte kivétel nélkül ugyanarra a tanulmányra hivatkozik: Kimberly Nicholaséra, aki a fenntarthatósági tanulmányok professzora a svédországi Lundi Egyetemen, és arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi a leghatékonyabb módszer a káros környezeti hatások csökkentésére. Arra a következtetésre jutott, hogy le kell mondani a gyermekvállalásról, hogy ne gyarapodjék a Földön az új klímaszennyezők száma!

Nicholas négy ajánlást fogalmaz meg: letenni az autót, nem repülni, nem enni húst, és nem szülni gyereket. Szerinte az összes közül a negyedik a leghatékonyabb: azt állítja, hogy minden meg nem született gyerek 23,7–117,7 tonna szén-dioxid-kibocsátást takarít meg évente. Mi ebben az érdekes? Az, hogy ugyanezzel érvelt a német közszolgálati televízió is, szó szerint ugyanezt a számot, a 23,7–117,7 tonnás kibocsátásmegtakarítást idézve. Az ARD ezt még azzal is megfejelte, hogy ezzel szemben egy saját autó „csak” 5,3 tonna szén-dioxidot bocsát ki évente.

Ami ebből a félrevezető és végtelenül ostoba okfejtésből minden laikusnak első ránézésre hiányzik, az a szén körforgása, amiről vagy nem hallottak, vagy nem akarnak tudomást venni Kimberly Nicholas és feminista társai. Mióta a Föld létezik, a növények (fű, fa, virág) hivatottak arra, hogy a levegő szén-dioxidját megkössék, az abból kivont szenet a szervezetükbe beépítsék, és oxigént bocsássanak ki. Ám sajnálatos módon Nicholas klímavédelmi javaslatai közt nem szerepel sem az esőerdők védelme, sem a fásítás, sem a megújuló energiaforrások, de még az ipari szennyezés megfékezése sem, beleértve az egyre aggasztóbb mértékű külszíni barnaszénbányászatot és az erre épülő áramtermelést.

Nicholas arról sem értekezik, hogyan akarja eladni ugyanezt a programot a migránsokat kibocsátó országoknak, amelyek születési rátája a többszöröse az európainak. Ha rajta múlna, néhány évtizeden belül kihalna az emberiség európai része, miközben például Afrika százmilliói továbbra sem sokat törődnének a klímaváltozás káros hatásaival.

Egyvalami azonban kiderült: egy szűk, feminista kör szélsőséges véleménye már a legnagyobb német közszolgálati televízióba is befurakodott, és vezető témává vált. Az ezzel ellentétes hangoknak pedig már csak az alternatív, illetve a közösségi médiában jut hely. Az egyik legismertebb német családvédelmi alapítvány (Initiative Familien-Schutz) is internetes körlevélben terjeszti, hogy Magyarország sikeres családpolitikája utat mutat Németországnak.

Az alapítvány elnöke Sven von Storch, az AfD-s Beatrix von Storch férje, a Die freie Welt című internetes blog kiadója. Von Storch szerint az erős nemzetek erős családokból állnak. Nincs még egy olyan ország, ahol ez annyira nyilvánvaló, mint Magyarországon. Az évek óta bevezetett családvédelmi intézkedések meggyőzőek: soha nem volt még ilyen kevés abortusz és válás, nőtt viszont a házasságkötések és a születések száma.

Magyarország aggodalommal figyeli az LMBTQ-ideológia terjedését. Ennek megállítására a magyar kormány az Alaptörvényben rögzítette, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Tömeges bevándorlás helyett Magyarország a házasságba és a gyermekáldásba fektet be. Ez az átütő siker teszi Magyarországot veszélyessé az EU-elit számára, olvasható Sven von Storch körlevelében. Úgy látja: lehető legtöbb embernek meg kell tudnia, hogy a bevándorlás helyett van másik út.