Hirdetés

A The Post Millenial cikkéből kiderül, hogy a szerencsétlen kisbaba Petrona, a férfinak született „transznő” mellbimbójára csimpaszkodik rá, miközben Ahanu, a csecsemőnek életet adó nő, aki viszont egy „non-bináris férfias transznemű személyként” írja le magát, elmélyedve nézi a teljesen abszurd próbálkozást. Ahanunak ráadásul egyszerre van szakálla, korábban eltávolított melle helyén két nagy sebészi vágás, a friss szülés nyomaként pedig még mindig gömbölyded pocakja.

A kisfilmből az is kiderül, hogy a kisgyermek otthon született, és először biológia apja, Petrona mellkasára helyezték, ám addig nem volt hajlandó felsírni, míg át nem vette őt Ahanu, aki a szülők szerint az apja, azonban mégis ő szülte meg.

A babára természetesen konzekvensen a többes számú/semleges nemű „they” névmással utalnak, így nem tudjuk, kislányról vagy kisfiúról van szó. A progresszív nézet szerint persze majd eldönti.

A klipekben egyébként a kisgyermekről esik a legkevesebb szó, annál többet tudunk meg a szülők érzelmi világáról. Ahanu (a biológiai nő, de elképzelt világukban férfi) panaszkodik egy sort arról, milyen sok „szükségtelen traumát” okozott neki az, hogy a „nem megfelelő gendert akasztották rá”, Petrona pedig azzal kapcsolatban sopánkodik, konzervatív családjában micsoda „keresztény felsőbbrendűség” uralkodott. De egy kisebb idegösszeomlás-közeli állapotnak is tanúi lehetünk akkor, amikor arról esik szó, hogy annak ellenére, hogy az unikornisok közt Ahanu férfi, viszont miután ő szülte meg az egyelőre nem nélküli kisbabát, annak születési anyakönyvi kivonatában anyaként kéne szerepelnie, ez pedig a világ végét hozná el, úgyhogy egyelőre nincs anyakönyvi kivonata a kicsinek.

Nehogy a gyermek jogaival az égvilágon bárki is törődjön…

Korábban írtuk