Hirdetés

Elképesztő videók láttak napvilágot Minneapolis városából, és a támadások után húsz embert letartóztattak, súlyos testi sértés miatt pedig tizennyolc ellen már vádat is emeltek a két, még augusztusban történt esettel összefüggésben.

A rendőrség szerint a nagy létszámú banda ártatlanokra vadászott és olyan értéktárgyakra vadásztak, mint azok pénztárcája vagy mobiltelefonja.

Az egyik áldozat, a 24 éves Brendan O’Brien – aki éppen a születésnapját ünnepelte volna a támadás napján – a FOX televíziónak azt nyilatkozta, amíg nem látta a videót, nem is volt tisztában azzal, milyen brutális módon ütötték-verték.

„Nem tudtam, hogy ilyen durván arcon rúgtak” – mondta az áldozat. – „Sokkal brutálisabb volt, mint amire számítottam. Azt hittem, párszor megütnek, odaadom a holmijaimat, aztán továbbállnak, de végül addig vertek, amíg elveszítettem az eszméletemet.”

A fiatal férfi agyrázkódást szenvedett, és a teste telis-tele volt sérülésekkel. Jelenleg memória- és alvászavarai vannak.

A rendőrségnek három hétbe telt a támadók nagy részének azonosítása.

Bár a videókon fekete férfiak támadnak meg fehéreket, a minneapolisi rendőrség szerint nincs szó gyűlölet-bűncselekményről, mert az áldozatokat nem bőrszínük miatt vették célba, sokkal inkább azért, mert „becsípettnek” tűntek.