Bosznia-Hercegovina nagy részén és a fővárosban, Szarajevóban is elsőfokú riasztást adtak ki a havazás miatt, míg Montenegróban a legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben a heves esőzések és széllökések miatt.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Az előrejelzések szerint Szerbiában is érezhetően hidegebb lesz kedden, ám nem kell sem hótól, sem fokozott esőzéstől tartani. 
    
Szarajevóban havazott az éjjel, és kedden további csapadékra lehet számítani. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint jelenleg plusz 2 Celsius-fok van a boszniai fővárosban, ám éjjel már fagypont alá csökken a hőmérséklet. A következő napokban is intenzív havazásra lehet számítani az ország legnagyobb részén, a hótakaró várhatóan eléri az 5-15 centimétert. 
    
A havazás főként az ország hegyvidéki részein nehezíti a közlekedést, a hatóságok fokozott figyelemre és óvatosságra intettek. 
    
Montenegróban a legmagasabb fokú riasztást adták ki, mert a széllökések meghaladják az óránkénti 50 kilométeres sebességet, és a következő 12 órában legalább 50 milliméter csapadék várható.
    
Szerbiában az országos meteorológiai szolgálat jelentése szerint egyelőre nem kell jelentős mértékű esőzésre vagy havazásra számítani, ám az ország délnyugati, hegyvidéki részeit már vékony hótakaró borítja. A reggeli hőmérséklet országszerte plusz 4-9 Celsius-fok között alakul, és éjszaka sem csökken fagypont alá.

(MTI)