Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivista szervezet szerint hét különböző korú gyermek halt meg a robbanásban, amelynek egy sebesültje is van.

Hirdetés

A SANA egy deraai rendőri vezetőre hivatkozva militáns csoportokat vádol a pokolgépek elhelyezésével, a nagy-britanniai székhelyű, és Szíriában kiterjedt megfigyelő hálózattal rendelkező OSDH szerint egy kormánybarát milícia helyezte el a robbanószerkezetet gyilkossági kísérlet céljából, de további részleteket nem közölt.

Deraa a Basár el-Aszad elnök elleni, 2011. évi felkelés bölcsője, de 2018-ban egy Oroszország által támogatott tűzszüneti megállapodás keretében Damaszkusz ellenőrzése alá került. Azóta a tartományban egymást követik a gyilkosságok, összetűzések, és nagyon nehezek az életkörülmények.

Az OSDH szerint a tartományban 2024-ben ez volt a nyolcvanharmadik dokumentált incidens, ezekben eddig összesen mintegy százan haltak meg.

Korábban írtuk

A 2011-ben kitört szíriai háborúban több mint 507 ezren haltak meg, milliók menekültek el otthonukból, és az ország mély gazdasági és humanitárius válságba süllyedt.