Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber (illusztráció)
Halott asszony lába a romok alatt a Gázai övezet középső részén fekvő Nuszeirat menekülttábort ért izraeli légicsapás után 2024. május 14-én
Hirdetés

Mahmúd Besszál azt közölte, a légicsapások lakóépületeket, valamint egy mecsetet és egy iskolát értek, s hozzátette, hogy a halottak között legkevesebb 15 kiskorú is van, öt gyerek az iskolaépületben vesztette életét.

Mindeközben folytatódtak a harcok a Gázai övezet északi részén lévő Dzsabalíja környékén és az övezet déli részén, az egyiptomi határnál lévő Rafahban, ahonnan az összecsapások miatt az ENSZ becslései szerint már több mint 800 ezren menekültek el.

Szerdán az egyiptomi tájékoztatási hivatal vezetője, Dia Rasván kilátásba helyezte Egyiptom távolmaradását a további béketárgyalásoktól, miután a CNN amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy az arab ország hírszerzése módosításokat hajtott végre a legutóbbi tűzszüneti ajánlat tervezetén.

A közösségi médiában is megjelent közleményében Rasván leszögezte: Kairó közvetítői szerepének kétségbe vonása csak tovább nehezíti a Gázai övezet és az egész térség helyzetét.

Korábban írtuk

Egyiptom – Katar és az Egyesült Államok mellett – a gázai háború októberi kitörése óta igyekszik közvetíteni a felek között.