Fotó: MTI/EPA/KCNA
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség felvételén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető egy harckocsi tetejéről üdvözli a katonákat az új fejlesztésű harckocsikkal zajló gyakorlatozáson egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2024. március 13-án
Hirdetés

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető maga vezette a járművet a harckocsik szerdán megrendezett gyakorlat során, amelyben a harci egységek képességeit tesztelték – jelentette a KCNA, fényképeket is mellékelve.

„Kim Dzsong Un hatalmas elégedettségének adott hangot arról, hogy az új típusú harckocsi sikeresen demonstrálta kiváló csapásmérő erejét és irányíthatóságát, megmutatva lenyűgöző katonai teljesítményét” – közölte a KCNA.

Kim ezen felül hangsúlyozta az intenzív hadgyakorlatok és a valósághű háborús szimulációk fontosságát, hogy „bármilyen harcászati műveletet azonnal és precizitással tudjanak végrehajtani esetleges vészhelyzet esetén”.

A phenjani rezsim Dél-Koreát tekinti „legfőbb ellenségének”, így a gyakorlatokat déli szomszédjának „provokációja” elleni védekezésnek tekinti. A dél-koreai és amerikai hadsereg azonban azon az állásponton van, hogy a közösen végzett hadgyakorlataik védekező jellegűek, és céljuk az észak-koreai fenyegetéssel szembeni elrettentés.

Korábban írtuk