Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Hirdetés

A légvédelmi szirénák kedden kora reggel szinte egész Ukrajnában megszólaltak.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról tájékoztatott, hogy az ukrán légvédelem mind a 18 különböző típusú rakétát lelőtte. Ezek között hat, légi eszközökről indított Kinzsal ballisztikus rakéta, kilenc, fekete-tengeri hajókról kilőtt Kalibr manőverező robotrepülőgép és három Iszkander típusú szárazföldi rakéta volt – részletezte a főparancsnok.

Az ukrán légierő állítása szerint hat Sahed típusú, iráni gyártmányú drónt és három felderítő drónt lőtt le.

Az orosz fegyveres erők több hetes szünet után április végén folytatták a nagy hatótávolságú rakétacsapások taktikáját, és az elmúlt napokban sorozatos támadásokat indítottak, amelyek gyakran Kijevet vették célba. Ukrajna a támadások túlnyomó többségét vissza tudta verni.

Korábban írtuk


Kedden a főváros Darnickij, Obolonszkij, Sevcsenkivszkij és Szolomjanszkij kerületeiből jelentettek lehulló roncsokat. A többi kerületben a károk nem voltak jelentősek, és nincsenek hírek ottani esetleges áldozatokról – közölte a katonai közigazgatás.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a lezuhanó rakétadarabok miatt több autót kigyulladt és megrongálódott egy épületet Szolomjanszkij kerületben. Három ember megsérült. A Kijevtől délre fekvő Boriszpil mellett a légvédelmi rendszerek elhárítottak egy dróntámadást – tette hozzá. Boriszpilben található a főváros polgári légikikötője, amely jelenleg zárva tart.