Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong
Rendőr a kaliforniai Whittierben történt gázolás helyszínén 2022. november 16-án
Hirdetés

A Los Angeleshez közeli Whittier városában a kiképzésen lévő újoncok épp reggeli futáson voltak, amikor egy 22 éves férfi autóval közéjük hajtott. A helyszínelés eredményeiről beszámoló Alex Villanueva megyei seriff elmondta, hogy nem találtak féknyomot az ütközés helyén, a balesetet okozó autós valószínűleg rossz irányból hajtott az utcába. A Los Angeles megyei rendőrség közleménye szerint összesen 25-en sérültek meg, 5 ember van válságos állapotban, 4-en közepes, 16-an könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autót vezető férfit – aki szintén megsérült – őrizetbe vették.

A hatóság feltételezése szerint baleset történt, szándékosságra nem találtak jelet, és az autós alkoholtesztje is negatív lett. A seriff hivatala azt is közölte, hogy az újoncok csoportjában 75 ember volt, akik a 22 hetes kiképzés során szokásos reggeli futást végezték.

A helybéliek a Fox 11 televíziónak arról számoltak be, hogy a közeli két rendőrakadémia hallgatói gyakran futnak a környéken nagyobb csoportokban, fényvisszaverő ruházatot viselve.

Korábban írtuk