Nigel Farage, a Brexit atyjaként emlegetett brit európai parlamenti képviselő szerint egy második népszavazás a szigetország uniós tagságáról leginkább egy „Soros-szavazáshoz” hasonlítana.

Fotók: ShutterStock.com (illusztráció, szerk.)

Fotók: ShutterStock.com (illusztráció, szerk.)

A politikus saját rádióműsorában elmondta, elege van a Brexit-folyamatok során a vezetői képességek teljes hiányából. Mindezt tette azután, hogy a munkáspárti vezető, Jeremy Corbyn hatszor utasította vissza, hogy megossza abbéli véleményét, Nagy-Britannia jobban járna-e a kilépéssel, ezzel fokozva a bizonytalanságot. 

Nem értett egyet egy betelefonáló ötletével, amely szerint egy újabb népszavazással ki lehetne tolni a folyamatot: „Ágálhat napestig a polgárok döntése mellett – amúgy a polgárok már hallatták szavukat. Itt nem az ő szavazatukról lenne szó, hanem inkább úgy mondanám, George Soros szavazatáról. Arról van szó ugyanis, hogy az ország nagy része a kilépés mellett áll, de hiányzik a valódi vezetés”.

Ahogy azt korábban olvashatták, a Soros által is támogatott Best for Britain nevű szervezet június elején kampányt indított annak kiharcolására, hogy a brit választók népszavazáson dönthessenek a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről. A Best for Britain elnöke, Lord George Mark Malloch-Brown korábban a BBC rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy Soros 400 ezer fontot (több mint 145 millió forintot) adományozott az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül a kampányszervezetnek.