Hirdetés

Pindroch Tamás azt mondta, ők is „Soros érdekeit nézik”, és a többi között azon dolgoznak, hogy a pedagógusok se kapjanak béremelést.

A vezető elemző szerint az Európai Unió kettős mércét alkalmaz, a baloldal ugyanis sárba tiporhatja a jogállamiságot és a sajtószabadságot, miközben a szuverenista magyar kormánnyal szemben minden eszközt megragad, hogy ellehetetlenítse.

Pindroch Tamás ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az új, Donald Tusk vezette lengyel kormány egyik első intézkedéseként felmentette a lengyel köztelevízió, valamint a médiahatóság vezetőjét, továbbá le is állt az egyik csatorna adása.

A vezető elemző úgy vélekedett: érdekes, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, aki rendszeresen bírálja a magyar kormányt, csendben van, amikor a rendőrség foglalja el a lengyel köztévét. Sőt, az új lengyel igazságügyi miniszterrel, Adam Bodnarral tartott közös sajtótájékoztatót, aki korábban a Soros-hálózatnak dolgozott és sokat tett Lengyelország elítéléséért.

Korábban írtuk

Hozzátette: Soros György az elmúlt években erőteljes médiafelvásárlásba kezdett Lengyelországban, a lengyel sajtó jelentős része pedig német és amerikai tulajdonban van, ami megfigyelhető a lengyel választás eredményén. A voksolás tétje ugyanis az volt, hogy a szuverenista erők vagy a föderalisták, az európai egyesült államok támogatói alakíthatnak kormányt Lengyelországban.