A bejelentés szerint az elmúlt 24 órában összesen 2731-en hunytak el a vírus okozta betegségben, 195 121 új fertőzöttet azonosítottak, a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma pedig meghaladta a 100 ezret.

Hirdetés

Robert Redfield, az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési központ (CDC) igazgatója úgy vélte, a vakcina érkezéséig „kemény tél” vár az országra.

„Úgy gondolom, ezek lesz az ország közegézségügyi történetének legnehezebb hónapjai” – jelentette ki az amerikai kereskedelmi kamarában tartott virtuális előadásán, és felszólította az embereket, tartsák be a járvány lassítása érdekében hozott rendelkezéseket, kiemelve a maszk használatát és a társadalmi távolságtartást.

Aláhúzta azt is, hogy az ország egészségügyi rendszere rendkívüli mértékben leterheltté vált, és a fertőzés immár mindenhol jelen van.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Egyesült Államokban eddig több mint 270 ezren haltak bele a Covid-19-be, a washingtoni egyetemen működő Egészségmérési és -fejlesztési Intézet(IHME) részéről pedig nem zárták ki azt sem, hogy – amennyiben az emberek nem tartják be a korlátozásokat – ez a szám március 1-re a 450 ezret is megközelítheti.