Nemrég jelent meg a WHO 2022-es évi útmutatója, melyben új irányelveket fogalmaztak meg a terhességmegszakítással kapcsolatban. Az Egészségügyi Világszervezet extrém liberális elveket fogalmazott meg, felszólítva az országokat azok betartására.

Hirdetés

A javaslatok között szerepel a terhesség bármilyen korban történő megszakítása, azaz közvetlenül a születésig végezhető abortusz, de többek között megszüntetné azt a kötelezettséget, hogy a beavatkozásokat kizárólag orvosi szakszemélyzet lássa el. Nem lenne várakozási (gondolkodási) idő, kiskorúaknak szülői beleegyezés, valamint előírná a beavatkozás népszerűsítését, és az egészségre veszélyes, otthon is elvégezhető abortusz hozzáférhetővé tételét is.

„A biztonságos abortusz elengedhetetlen része az egészségügyi ellátásnak” – fogalmazott Craig Lissner, a WHO szexuális és reproduktív egészségért és kutatásért felelős igazgatója. Szerinte ugyanis majdnem minden haláleset és sérülés, amelyet „nem biztonságos abortusz” okoz, megelőzhető. Ezért azt javasolják, hogy a „nők és lányok (!) szabadon férjenek hozzá az abortusz- és családtervezési szolgáltatásokhoz, amikor csak szükségük van rá”.

A nemzetközi ügynökség sajtóközleményében pofátlanul csúsztatva „életmentő ellátásnak” titulálja az abortuszt, ám a jelentésében akaratlanul elismeri, hogy ez nem igaz. Az irányelvek ugyanis több helyen említik a „magzati halált”, amivel éppen azt fogalmazzák meg, hogy egy meg nem született, egyedülálló, élő emberi lény hal meg az eljárás során.

Korábban írtuk

A valóság azonban az, hogy ezek a minden szempontból ultraliberális irányelvek csak még több nő, és születendő gyermekeik életét veszélyeztetnék.

A további részletekről IDE kattintva a Vasárnap.hu honlapján olvashat.