Fotó: MTI (illusztráció)
Hirdetés

Az exklávé helyi kormányára hivatkozva közölték: 200-250 ember kísérelt meg átmászni a 8,2 kilométeres, pengékkel és szögesdrótokkal ellátott dupla kerítéssor tengerbe nyúló végén.

A bejutást megakadályozni próbáló rendőrök közül legkevesebb hatan könnyebben megsebesültek. A határsértők között is vannak sérültek, de számukat egyelőre nem közölték.

Ceutában tavaly augusztus óta, azaz egy éve nem történt ilyen tömeges illegális határátlépési kísérlet. Akkor 116-an jutottak be spanyol területre. Három fiatalkorú kivételével másnap mindannyiukat visszaszállították Marokkóba, a két ország között 1992-ben létrejött egyezmény alapján.

A spanyol belügyminisztérium adatai szerint Ceuta észak-afrikai spanyol exklávéba idén 671-en érkeztek illegálisan, míg Melillába, a másik afrikai spanyol városba mintegy 2700-an.

A dél-európai ország területén összesen 18 ezer illegális bevándorlót regisztráltak januártól augusztus közepéig, ami 39 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.