Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

Franciaországban az elmúlt napokban meredek emelkedésbe kezdett az üzemanyagár, különösképp a 95-ös ólommentes benzin drágult meg, melynek ára a legutóbb közzétett adatok szerint átlépte a kéteurós lélektani határt.

Az Ökológiai Átmeneti Minisztérium által közzétett legfrissebb adatok szerint a múlt héten literenként 13,3 eurócenttel nőtt az országban a leggyakrabban használt üzemanyag, a gázolaj ára, az ólommentes 95 E10 benzin pedig még ennél is nagyobb mértékben, literenként 13,7 centtel drágult, átlépve ezzel a szimbolikus, literenkénti kéteurós árat. A történtekről beszámoló BFMTV cikke kitér rá, hogy a durva drágulás annak ellenére történt, hogy a francia kormány 18 centes literenkénti engedménnyel segíti a fogyasztókat minden egyes tankolásnál.

A rendeletet április 1-jével léptették életbe és eredetileg négy hétig maradt volna érvényben, de időközben a kormány kitolta a határidőt július 31-ig, a Le Monde nevű lap pedig arról számolt be, hogy Emmanuel Macron államfő bejelentése alapján augusztusig megmarad a tankolást segítő állami kedvezmény.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk