Az amerikai CBN News cikkére hivatkozva a portál azt írja, a Mentsük meg a texasi gyermekeket (Save Texas Kids) csoport már több alkalommal tiltakozott a genderoktatást és -gondozást komplex módon támogató program ellen a Dallasi Gyermekegészségügyi Központban, szerintük gyalázatos dolog pubertásgátló szereket adni gyerekeknek.

Hirdetés

A tüntetést szervező csoport ellenzi a kórház pubertásblokkolóit és a visszafordíthatatlan orvosi beavatkozásokat. Érvelésük szerint a gyerekek kezelését a tanácsadásra kellene korlátozni 18 éves korig. Ezáltal a fiatalok az életük hátralévő részére kiható, megalapozott döntéseket tudnak hozni.

Ugyan hivatalos bejelentés nem történt a program lezárásáról, a kórház tisztviselői egy nemrég kiadott közleményben azt mondták, hogy a jövőben az új betegeket megfelelő „speciális osztályokon” látják majd el, továbbá mentálhigiénés tanácsadó szolgáltatást is kínálnak majd. Új betegeket is fogadnak diagnosztizálásra, beleértve a nemi diszfória értékelését is. Ugyanakkor nem indítanak hormon- vagy pubertásgátló terápiát csak erre a diagnózisra – derül ki a cikkből.

További részleteket a Vasárnap.hu oldalon olvashatnak.

Korábban írtuk