Hirdetés

Varga Judit hozzátette: a LIBE őszi magyarországi látogatásáról készült jelentés „ismét negatív színben próbálja feltüntetni hazánkat”. Megjegyezte: „természetesen már az EP is készíti az állásfoglalását”.

Varga Judit szerint úgy tűnik, „a tisztelt balliberális képviselők nem olvasták el a nekik ajándékozott könyvünket, ellenkező esetben számukra is kiderült volna: a Sargentini-jelentés számos vonatkozásban nem felel meg a valóságnak, emiatt pedig következtetései is megalapozatlanok, így nem szolgálhat további eljárások és jelentések alapjául sem”.

Az igazságügyi miniszter megerősítette: Magyarország kitart eddigi álláspontja mellett. „Az európai értékeket mindig tiszteletben tartottuk, a jogállamisági elvárásoknak mindig megfeleltünk, elvárjuk ugyanakkor, hogy azokat a brüsszeli intézmények is betartsák!” – fogalmazott a tárcavezető.

Varga Judit bejegyzésében azt írta, felszólítják az Európai Parlamentet, hogy „hagyjon fel a politikai nyomásgyakorlással és a hazánk elleni lejárató kampánnyal, a saját szabályaik semmibe vétele helyett pedig végre térjenek vissza az európai értékekhez és hagyják békén a tagállamokat”.

„Mit ad Isten, a LIBE-bizottságban pont ma kerül a napirendre a magyarországi misszió. Illúzióink persze nincsenek, mindenesetre kíváncsian várjuk a szakbizottság jelentéstételét” – írta közösségi oldalán az igazságügyi tárca vezetője.

Korábban írtuk