Jelenlegi hely

gender

Miért költözött haza Kanadából?

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Kanada, gender-ideológia és a szabadság korlátozása volt a téma a Hitrádióban - olvasható a Mandiner cikkében.
 

Dr. Peterson a gendervitáról

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Dr. Jordan Peterson a torontói egyetem professzora, klinikai pszichológus. Ezért önmagában még nem lenne számunkra érdekes, azonban azoknak, akik szeretnek angol nyelvű, politikával-társadalommal foglalkozó videókat nézegetni az interneten, a professzor elsősorban arról ismert - és úgy lett egyik pillanatról a konzervatívok politikai sztárja világszerte -, hogy elutasítja a genderekkel kapcsolatos kanadai, 2016-os törvénytervezetet (Bill C-16), és a szólásszabadságra hivatkozva nem hajlandó transznemű diákokra az általuk választott nem névmásával (angolul "he" és "she"; illetve újabb, nem létező, gender-neutralitásra kitalált névmásokkal) utalni.

Így kell gendervitát nyerni

Képernyőfotó: YouTube.com, szerk.

A logikai érvelés koronázatlan amerikai királya, Ben Shapiro minden előadása végén azt kéri, először azok tegyenek fel neki kérdéseket, akik nem értenek vele egyet, “mert így izgalmasabb”. A próbálkozók persze egymás után kényszerülnek a vitákban alulmaradva elkullogni, de nem adják fel.

Nővé operált férfit nem lehet anyaként bejegyezni

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Nem lehet anyaként bejegyezni azt a transznemű nőt, akinek a még férfiként lefagyasztott spermájával megtermékenyített petesejtből született később gyermeke - döntött a német legfelsőbb bíróság Karlsruhében.

Transznemű énekes genderórája gyerekeknek

Képernyőfotók: twitter.com/nowthisnews

A NowThis! nevű progresszív weboldal a Twitteren osztott meg egy videót, amelyben egy magát transzneműnek mondó punkénekes vesz részt egy kisgyermekeknek szervezett gendereseményen - olvasható a DailyWire.com honlapon.