tánc

Debreceni csalogányok

Kategória: 
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában a debreceni Pendely diadalmaskodott a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny év végi döntőjében. A csupa lányból álló társaság valamennyi tagja a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

Csodabogárnak tartanak

Kategória: 
Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Több mint tizenöt évet töltött el a Magyar Nemzeti Balett tagjaként, táncolta többek közt Spartacus, Diótörő herceg és Rotbart szerepét. Emellett az írás is szenvedélye: blogol, számos közéleti portál szemlézi írásait. Apáti Bence táncművésszel, publicistával a véleményformálás buktatóiról, a balett renoméjáról és arról is beszélgettünk, miért álságos a MeToo-jelenség.

Fergeteges táncfesztivál Budapesten

Kategória: 

A magyar táncélet kiválóságai mellett a kortárs táncvilág egyik legmeghatározóbb társulata, a Nederlands Dans Theater 2, a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Scottish Dance Theatre és a spanyol La Veronal is fellép február 18. és március 1. között a Budapest Táncfesztiválon, amelynek keretében budapesti bemutató, koprodukciópremier, gálaest és tánctörténeti előadás is várja az érdeklődőket.