YouTube

Már a rákos gyerekeket sem kíméli a PC-terror

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A Killstream nevű csatorna a rákos gyerekeket kezelő St. Jude gyermekkórház számára indított pénzgyűjtést. A YouTube-adásfolyam során több mint 7 millió forintnak megfelelő dollár gyűlt össze, ám az adományokat a rendszer később visszautalta a felajánlóknak, mert a stream (élő adás) alatti hozzászólások nem voltak politikailag korrektek, a megosztó hírekkel foglalkozó csatornát pedig törölték.

Veszélyes kihívások terjednek az interneten

Kategória: 
Képernyőfotó: TV2/Tények

A csütörtöki Tények bemutatta a legfrissebb internetes kihívásokat. Sokan emlékezhetnek még a jegesvödör-kihívásra (ice bucket challenge), amelyet még az egykori főpolgármester-jelölt, Falus Ferenc is kipróbált. Ez 2014-ben történt. Azóta egyre csak durvulnak az ilyen kihívások, amelyek célja, hogy a kihívást teljesítők megmutassák, milyen vakmerők és persze a minél nagyobb YouTube-nézettség elérése. Kérdés, hogy milyen áron.

Pótapák és pótbarátok

Kategória: 
Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Egyre nagyobb nézettséget érnek el a YouTube-on a videobloggerek, rövidítve vloggerek. Az önjelölt megmondóemberek jellemzően közhelyes bölcsességekkel, rosszabb esetben botrányos viselkedés közvetítésével szórakoztatják az igénytelen tartalomra fogékony közönséget. A műfaj különösen veszélyes a csonka családokban élő vagy szüleik által elhanyagolt fiatalokra.