„Az életben a legtöbb őrült talál egy még nála is őrültebbet, aki megérti.”
(Frank Schätzing)

Hirdetés
Fotó: granata68/shutterstock.com

Tisztelt osztályfőnök kollégák, tisztelt iskolaszék!

Az alábbiakban ismertetem Önökkel az idei, február közepére tervezett farsangunk abszolút politikailag, társadalmilag, etnikailag és vallásilag korrekt szabálykönyvét, melynek rendelkezéseit kéretik betartatni a jelmezbálon induló kisfiúkkal és kislányokkal gyermekkorú személyekkel.

Rövid magyarázattal indokolva, íme, azoknak a jelmezeknek a listája, amelyek idén nem kívánatosak intézményünkben (a helyette javasolt ötlet megnevezésével):

Királylány: Egyértelműen elitista és kirekesztő, valamint túlzottan hangsúlyozza az iskolában marginális nemiséget. Helyette a drag queent ajánljuk, mely kedves és elfogadó, ugyanakkor színes és bohókás módon lopja be gyermekeink mindennapjaiba a valóságot.

Cowboy: Szintén túlerőltetett nemiséget sugall, ráadásul militarista módon erőszakos. Ajánlott alternatíva a hormoninjekcióval kezelt gyermekszemély, aki kedves, aranyos, mindenki szereti, és nem szül, valamint nem nemz gyermeket Orbán Viktornak.

Orbán Viktor: Ahogyan tavaly, úgy idén sem öltözhetnek a tanulók sem Sztálinnak, sem Kim Dzsongunnak, sem Hitlernek. Így Orbán Viktornak sem. Azt hiszem, ezen nincs mit magyarázni. Helyette szívesen fogadjuk a Göncz Árpád Városközpontnak öltözött indulókat, illetve L’ecsót, a patkányt.

Huszár: Évek óta próbáljuk ezt a kuruckodó fals ideológiát kiirtani falaink közül, s úgy érezzük, idén végre sikerülni fog. A durva, erőszakos, magyarkodó, Habsburg-, azaz tulajdonképpen rejtett unió-gyalázó figurát érzésünk szerint nyugodt szívvel felválthatja a Walking Dead valamelyik halottja, így utalva a farsang valamikori démonűző voltára.

Hamupipőke: Tulajdonképp átfedést mutat a királylánnyal, ám tavaly Ferdősné Marcsika tanárnő osztályában volt rá példa, így muszáj külön is megemlíteni. Az önként rabszolgamunkát végző nőnemű személy egyáltalán nem követendő példa gyermekeinknek. Ezt kiváltandó ajánljuk a feminizmus tiszta és nemes érzéseivel átitatott Harley Quinn figurát, az Öngyilkos osztag női gyilkosát, aki egy olyan területen ér el sikereket, ahol a férfiak igazságtalanul túlsúlyban vannak.

A többi jelmezötletet természetesen egyénileg bíráljuk el.

Emellett szeretném megköszönni a szülői munkaközösség delegáltjának, Murczi Ádám doktor úrnak a környezetbarát szívószálakat és az újrahasznosított papírból készült, eldobható poharakat. Így a rendezvény miatt egyetlen galápagosi óriásteknősnek sem kell elpusztulnia. Erről természetesen igazoló iratot is készítünk, amit még a héten elküldünk a Magyarok a Galápagosi Teknősökért NGO-nak, akik ezért újabb 47 millió forint egyszeri támogatáshoz juttatják tanintézményünket.

Mindenkinek kellemes nagyböjtöt paleodiétát, s áldott húsvétot tavaszvárást kívánva maradok tisztelettel:

Sorosné Bangó Euridiké igazgató
Greta Thunberg Általános iskola