Hirdetés

Az innovációra nem szűkebb értelemben gondolunk, hanem arra utalva, hogy a folyamatokat szeretnénk megújítani. A kultúra alatt sem csupán a közművelődést vagy a művészeteket értjük, hanem sokkal többet, a magyar nemzeti tudat és gondolkodás letéteményesét. Ahhoz, hogy erős és túlélő nemzet legyünk, szükséges, hogy a kultúrára is innovatív értelemben gondoljunk – mondta a Demokratának Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.


További témáinkból:

Kölcsönös tisztelet
Belaruszt és Magyarországot összeköti, hogy mindkét ország az ukrajnai békében érdekelt, prioritásként kezeli a szuverenitást, és a nemzeti érdekeket helyezi előtérbe. Jelenleg zajló budapesti tárgyalásai előtt Szergej Alejnyik belarusz külügyminiszterrel a közös szomszédunkban dúló háborúról, a világ átalakulásáról, a magyar–belarusz kapcsolatokról és a kétoldalú együttműködésben rejlő lehetőségekről beszélgettünk.


Horn csak hírolvasó volt
Mióta Sára Botond fővárosi főispán törvényességi felhívást tett közzé, amelyben azt kéri a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a Horn Gyuláról elnevezett angyalföldi sétány nevét 30 napon belül semmisítse meg, mert olyan személy nevét közterület nem viselheti, aki a XX. század önkényuralmi politikai rendszerek megalapításában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, azóta „Szélsőjobbos támadás alatt a Horn sétány”, meg „Aljasul támadják a nagy államférfit” című felháborodott cikkek sorozata lát napvilágot a balliberális sajtóban.


A jobboldali influenszer
Akkor, tizennégy évesen elhatároztam, hogy én leszek az, aki bemegy a tévébe, és megmondja nekik, hogy ez mind hazugság – mondta a Demokratának Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, a Megafon tagja, akivel első könyve megjelenése kapcsán beszélgettünk.


Jól jár Európa az ukrán menekültekkel
Képzettek és szívesen vállalnak munkát Európában a háború elől menekülő ukránok. Jól jön ez a munkaerőhiánytól szenvedő EU-országoknak, nem véletlen, hogy minden eszközzel igyekeznek a menekültek beilleszkedését és munkába állását előmozdítani. 


Világraszóló színházünnep
Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház újabb öt évre megválasztott vezérigazgatójával, a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia művészeti vezetőjével egyebek mellett a megfelelési kényszerben leledző európai színházi világról, a nem független független társulatokról és arról beszélgettünk, miért hiányoznak az orosz művészek erről az eseményről.

Korábban írtuk