2023 a sikerek éve volt a magyar tudomány, az egyetemi oktatás és a szakképző iskolák számára. Hankó Balázzsal, a KIM innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkárával beszélgettünk.

Hirdetés

További témáinkból:

Átpártolt a munkásság

A kormány védeni és erősíteni szeretné a magyar társadalmat és gazdaságot. Ezt a célt szolgálja a bejelentett béremelés, és ezt szolgálja például a rezsicsökkentés megőrzése is. Brüsszel azonban egyre ingerültebben követeli a megszüntetését. Interjú Palkovics Imrével, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével.


Brüsszel adna is, meg nem is

Jó és kevésbé jó hírek is érkeztek a múlt héten az uniós pénzekről szóló, végtelennek tűnő tárgyalásokról. Az Európai Bizottság váltig állítja, hogy csak objektív feltételek alapján dönt a hazánknak járó forrásokról, de a tapasztalat nem ezt mutatja.


Nem kerültek kisebbségbe a vallásos emberek

Kincses Áronnal a családpolitikai intézkedések kedvező hatásáról, az adatok közlésének gyorsításáról és arról is beszélgettünk, hogy a KSH Európa három legjobb statisztikai hivatala közé szeretne kerülni.


„Szkíta” összeesküvés?

Az új idők új identitásokat kívánnak, ha pedig hetvenvalahány nem van, miért ne lehetne hetvenvalahány obskúrus nemzetiség is? A szkíták már a spájzban vannak.


Templommentők Fóton

Az egyik fóti atyámfia, aki erőnléte megőrzése céljából gyakran kocog a városkát ölelő határban, a nagy pusztaság közepén álló kerek erdőcskében egyszer csak belebotlott az Árpád-korba… A bálvány- és juharfák ölelte rejtekhelyen megbúvó öles terméskövek és falmaradványok láttán közeli barátjával és a fóti plébánossal oknyomozásba kezdett, nem sokkal később pedig létrehozta a civil Fóti Romtemplomért Alapítványt.


Bölcs államférfi vagy háborús bűnös?

Ellentmondásos örökséget hagyott maga után a százéves korában elhunyt Henry Kissinger. Nem érdekelték az elvek, a morál, csak az amerikai érdekek. A realista külpolitikai iskola hívei felnéznek rá, az értékekre alapozó külpolitikát hirdetők gyűlölik.

Korábban írtuk