Hirdetés

Az elmúlt évtizedben az uniós országok közül hazánkban emelkedett legnagyobb mértékben a termékenységi mutató, vagyis a kormány családpolitikai koncepciójának sikere egyértelműen visszatükröződik a számadatokban. Emellett óriási dolognak tartom azt is, hogy a drámaian megnövekedett energiaárak mellett is biztosítani tudjuk a családtámogatások korábbi színvonalát, sőt 2023-ban még bővítjük is a lehetőségek körét – nyilatkozta a Demokratának Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.


További témáinkból:

Porlik? Törik, mint a szikla
Riasztó előzetes népszámlálási adatok láttak napvilágot Romániában, amelyek szerint majdnem negyedmillióval csökkent, de még mindig egymillió feletti az ottani magyarok lélekszáma. Valóban így van, vagy még rosszabb a helyzet? Ennek jártunk utána.


Láthatatlan csapás
Emberéletben nem tesz kárt, de az elektronikai eszközöket pillanatok alatt elpusztítja. Az elektromágnesesimpulzus-fegyverek alapötlete több mint hatvan éve ismert, és minden jel arra utal, hogy a katonai nagyhatalmaknak már vannak a birtokukban ilyen harceszközök. Vajon csak idő kérdése és Ukrajnában is bevetik?


A borkultúra nemzeti identitásunk része
A hazai szőlészet-borászat óriási utat tett meg az elmúlt harminc évben. Ám Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint az előttünk álló években meg kell teremteni az egyensúlyt tradícióink megőrzése és az innováció között. Interjú.


Az istenek visszatértek
Izland legdinamikusabban terjedő vallása az… Nem, nem az iszlám. Az északi szigetországon évi tíz százalékkal nő a vikingek ősi isteneit tisztelő egyház, az Ásatrúarfélagið tagsága, és ezer éve először újra pogány templom épül Európában. De kik ezek az újpogányok, és mért ül tort Thor a tűz és jég országában?


Még van egy terv
Hogy milyen a jó színház, arra azzal adtam választ, ahogyan több mint tíz éve a József Attila Színházat működtetjük. Javasolnám baloldali színész barátainknak, hogy egy picit mélyüljenek el ebben a felfogásban – mondta a Demokratának Nemcsák Károly színművész, a József Attila Színház igazgatója.


Lábnyomok a hóban
Lubics Szilvia ultrafutóval beszélgettünk, aki hihetetlen teljesítménnyel megnyerte a nők között élete talán legnehezebb viadalát, az Antarktisz 250 ultrafutó versenyt.

Korábban írtuk