Hirdetés

Magyarország a történelme során geopolitikai szempontból mindig is meghatározó tényező volt a Kárpát-medencében. Ezt az irányvonalat erősíti több mint egy évtizede az Orbán-kormányok uniós és külpolitikája. E törekvés a kultúra területén is hangsúlyosan megjelenik – nyilatkozta a Demokratának Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium február 1-jén kinevezett kultúráért felelős államtitkára.


További témáinkból:

Provokációk kora
Orbán Viktor miniszterelnök idei évértékelő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány békepártisága miatt hazánk egyre nagyobb külföldi nyomásgyakorlásra számíthat, főleg az Amerikai Egyesült Államok részéről. Milyen jelek utalnak arra, hogy Magyarország lehet az amerikai demokráciaexport újabb terepe?


Hazakerült az úzvölgyi temető
Az időszakosan megélénkülő romániai magyarellenesség mögött a legtöbb esetben szándékos manipuláció áll. Így volt ez az úzvölgyi temető körül zajló botrányok kapcsán is. 


A harc folytatódik
Mind Oroszországot, mind pedig a Nyugatot mozgósította az Ukrajnában dúló háború. Az orosz társadalom összezárt Vlagyimir Putyin körül, a nyugati világ pedig felsorakozott Joe Biden Amerikája mögé. A két elnök múlt heti beszéde ezt a kiállást, a háború folytatása melletti elkötelezettséget volt hivatott demonstrálni. Az igazi tét pedig nem Ukrajna, hanem a Nyugat dominanciája.


Létérdekünk kimaradni
Ki kell maradnunk a háborúból még akkor is, ha iszonyú negatív energiák akarnak minket belesodorni. Optimizmusra ad okot, hogy a magyarság ezeréves történetében még sosem volt szellemileg, erkölcsileg és lelkileg annyira érett, mint ma – mondta a Demokratának Bogár László közgazdász.


Kevesebb is elég
Egy friss amerikai kutatás szerint idegrendszeri károsodást okozhat az intenzív édesítőszerként számon tartott aszpartám, ráadásul az állatkísérletek alapján a mesterséges édesítőszer feltételezett egészségkárosító hatása akár generációról generációra is öröklődhet. De vajon kellő bizonyítékot szolgáltatnak-e az egérkísérletek az említett összefüggésekre?


„A Bikini mindent túlél”
Dalaink lényege mindig is az igazmondás volt, mert akkor is az igazat kell mondani, ha megbüntet érte a mindenkori hatalom – mondta Németh Alajos, a Bikini zeneszerzője, basszusgitárosa. Erdélyi szerelemről, atompatkányokról és arról beszélgettünk, hogy miért neveli „Rambóvá” a fiát.

Korábban írtuk