Hirdetés

A népszámlálási adatok ismeretében számtalan borúlátó és kárörvendő elemzés látott napvilágot az utóbbi hetekben. Bese Gergő atya szerint azonban minden okunk megvan az optimizmusra, a keresztény egyházak kegyelmi időszakot élnek meg Magyarországon, egy gyógyulási folyamat közepén vagyunk, a befektetett munka gyümölcse pedig hamarosan megmutatkozik a társadalom életében. A Demokrata Magyarország legismertebb „influenszer papjával” beszélgetett.


További témáinkból:

Lekváros tésztáért akasztófa

Sokan állták körül a bitófát, főleg kirendelt katonaorvosok. A katonai tisztességet, a golyó általi halált is megvonták az elítélt Mészáros Jenő hadtápparancsnoktól és Szánthó Elemér orvos őrnagytól. Bűnük, amiért az életükkel kellett fizetniük, közönséges lekváros tészta volt.


Kettős küldetés

Jövőre egy humanitárius szerepvállalás tagjai mellett közel 200 magyar katonából álló kontingens utazik Csádba. A világ egyik legszegényebb, de a térségben gazdaságilag egyik legnagyobb növekedést produkáló államában már eddig is másfél millió menekült torlódott fel.


Lenyelik a franciák a korzikai békát?

Kaphat-e autonómiát Korzika, és ha igen, mindez hogyan hathat a székelyföldi törekvésekre? Elemzésünkben arra is igyekeztünk választ találni, mikor és miért változott meg Emmanuel Macron véleménye az önrendelkezés kérdésében.


Elkezdődött Eurázsia évszázada

Milyen rejtett törvényszerűségek alakítják világunk sorsát? Miként kerülhetnek új szerepkörbe az eddig perifériára szorított országok? Csizmadia Norbert geográfust, a Neumann János Egyetem kuratóriumi elnökét kérdeztük.

Korábban írtuk