Hirdetés

A kisboltok látják el a lakosokat alapvető élelmiszerekkel és egyéb háztartási cikkekkel. A kormány ezért fejlesztési támogatást kínált számukra. Ennek köszönhetően 50 milliárd forintos üzlethálózat-korszerűsítés valósulhatott meg a falvakban. Most pedig azt érzékeltük, hogy a rezsiárak növekedése állítja súlyos kihívás elé az apróbb boltokat. Ezért egytől hárommillió forintig terjedő, egyszeri támogatást kínálunk nekik működési költségeik finanszírozására – nyilatkozta a Demokratának Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.


További témáinkból:

A darálóból nincs kiszállás
Bár Kijev igyekszik titkolni, az ukrán hadsereg veszteségei minden képzeletet fölülmúlnak. Legutóbb az 53-as számú területvédelmi zászlóalj semmisült meg teljes egészében. Gőzerővel zajlik a kényszersorozás, miközben az ellátmányhiány és az irracionális vezetői döntések miatt folyamatos a dezertálás. A kárpátaljai magyarok rettegnek.


Drakula, a román hős
Kapát, kaszát ragadva tiltakoznak a román nézők a Netflix Vlad Țepeș életét bemutató sorozata miatt. A közönség nehezményezi, hogy az amerikai–török dokumentumdrámában nem a román történelemkönyvek idealizált karaktere köszön vissza. De miért ilyen fontos Vlad Țepeș, közismertebb nevén Drakula a román népléleknek? Hogyan lett Havasalföld fejedelméből vámpír és nemzeti hős?


Borvízbe áztatott Monarchia-nosztalgia
Erdély legújabb fürdőjét, a borszéki Fontanát decemberben nyitották meg. Elutaztunk, kipróbáltuk és árgus szemmel körülnéztünk a több évtizede hanyatló üdülőtelepen. Monarchia-melankólia, tajtékzó Csíki Sör és moldovai pénzarisztokraták. Helyszíni riport.


Túlsúlyos problémák
Az adatok szerint a magyar lakosság testtömegindexe finoman szólva nincs rendben. Valóban sokan állunk hadilábon a mérleggel, még akkor is, ha a lelkiismeretünket azzal nyugtatgatjuk, hogy nem vagyunk kövérek, csak erős csontozatúak.

Korábban írtuk