Hirdetés

Európa józanabb fele konzervatív fordulatra, azaz a normalitás és az élet győzelmére számít a jövő évi európai parlamenti választáson. A korrupciós botrányok, az önsorsrontó stratégiák és a cinikus machinációk után új korszakot kell kezdenie a majdani, erősen megreformált Európai Uniónak. Erről beszélgettünk e heti címlapinterjúnkban Gál Kingával, az Európai Parlament fideszes képviselőjével.


További témáinkból:

Akit megáldott a Szentatya
Az idős kerekesszékes pap híre, akinek kezet csókolt Ferenc pápa, bejárta a hazai sajtót. Ismerjék meg írásunkból Kardos Mihály atyát, a teológia doktorát, aki, miután egészségi okokból nyugdíjazták, a kényelmes öregek otthona helyett a hajléktalanokkal vállalt sorsközösséget.


Megérkeztünk a második Demszky-korszakba
Az a kérdés, hogy „leállítsuk-e a BKV-t, vagy fizessünk szolidaritási adót”, olyan arcátlanság, amire nem találok szavakat – mondta a Demokratának a fővárosi városvezetés friss bejelentéseiről Bagdy Gábor korábbi főpolgármester-helyettes.


Közeleg az igazság órája
A világ a hetekkel ezelőtt beharangozott ukrán ellentámadásra vár. Ha azonban bekövetkezik is, nem okvetlenül hozza el a háború végét. Mindenesetre a nyílt összecsapás legalább megmutatja, hogy milyenek valójában az erőviszonyok.


Médiaháború amerikai módra
Hogyan működik az amerikai média hadigépezete, kiket támogatnak Magyarországon, miként alakul át a hírfogyasztás az Egyesült Államokban, és miért vágják le olykor az olyan aranytojást tojó tyúkokat, mint Tucker Carlson?


Ki térhet jó útra?
Egyre több 14 évnél fiatalabb korút regisztrálnak a bűnügyi rendszerben könnyű testi sértéssel az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Dr. Bolyky Orsolyát és dr. Sárik Esztert, az Országos Kriminológiai Intézet jogász-kutatóit kérdeztük.

Korábban írtuk